Docdata NV

Te verspreiden op dinsdag 26 april 2005 (voorbeurs) U.S. Eastern Standard Time 02.30h. U.K. 07.30h. Continental Time 08.30h.

P E R S B E R I C H T
DOCdata N.V. publiceert vandaag haar jaarverslag 2004 en de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 12 mei 2005. Resultaten over het eerste kwartaal van 2005 liggen beneden verwachting van het management van DOCdata N.V.; desondanks wordt niet afgeweken van de eerder uitgesproken verwachting dat de resultaten in 2005 verder zullen verbeteren ten opzichte van 2004.
Het management van DOCdata N.V. zal het onderzoek naar een mogelijke verkoop van Industrial Automation Integrators beëindigen.

Jaarverslag 2004
DOCdata N.V. publiceert vandaag haar jaarverslag 2004. De in het jaarverslag 2004 opgenomen jaarrekening over het boekjaar 2004 komt overeen met de cijfers over het boekjaar 2004 welke DOCdata N.V. reeds op 17 februari 2005 heeft bekendgemaakt.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Tevens publiceert DOCdata N.V. vandaag de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke zal worden gehouden op donderdag 12 mei 2005 om 14:00 uur in Hotel Queen Waalwijk, Bevrijdingsweg 1 te Waalwijk (Sprang Capelle). Op de agenda voor deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn onder andere voorstellen opgenomen ten aanzien van uitkering van dividend en wijziging van de statuten.

Zoals reeds bij de publicatie van de cijfers over het boekjaar 2004 op 17 februari 2005 werd bekendgemaakt, zal het management van DOCdata N.V. de aandeelhouders op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 mei 2005 voorstellen om, overeenkomstig het bepaalde in artikel 34 en artikel 35 van de statuten van DOCdata N.V., een besluit te nemen tot het doen van een dividenduitkering van een bedrag van 0,35 per gewoon aandeel aan de houders van gewone aandelen. Op de uitkering zal dividendbelasting worden ingehouden, tenzij door de aandeelhouder een bewijs kan worden overlegd waaruit blijkt dat deze aanspraak kan maken op de deelnemingsvrijstelling. Indien de Algemene Vergadering van Aandeelhouders instemt met dit voorstel zal op de door anderen dan de vennootschap gehouden gewone aandelen in totaal een bedrag van 2,4 miljoen als dividend worden uitgekeerd in mei 2005. Deze dividenduitkering bestaat voor 1,9 miljoen uit de nettowinst over boekjaar 2004 en zal voor 0,5 miljoen ten laste van de overige reserves worden uitgekeerd.
Pagina 1 van 3

Per 31 december 2004 bedroeg de solvabiliteit van DOCdata N.V. 52,4% en het kasoverschot 8,1 miljoen. De voorgestelde dividenduitkering zal daarom volledig uit de beschikbare liquide middelen kunnen worden gefinancierd. De solvabiliteit van DOCdata N.V. zal daardoor dalen, maar zal naar verwachting boven de 50% blijven. Het geplaatst aandelenkapitaal van DOCdata N.V. bestaat op dit moment uit 7.308.850 gewone aandelen met een nominale waarde van 0,10 per aandeel. DOCdata N.V. houdt momenteel 368.047 (5,04%) van de geplaatste gewone aandelen ter afdekking van het personeelsoptieplan.

Vanaf morgen, woensdag 27 april 2005, zullen de volledige tekst van de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders en de toelichting daarop, alsmede het jaarverslag over het boekjaar 2004 en de overige vergaderstukken, ter inzage liggen voor aandeelhouders en andere vergadergerechtigden ten kantore van DOCdata N.V., Energieweg 2 te Waalwijk, en bij ABN AMRO Bank N.V., Foppingadreef 22, 1102 BS Amsterdam, en zullen kosteloos verkrijgbaar zijn bij ABN AMRO Bank N.V., Servicedesk, telefoonnummer 076-5799455. Vanaf vandaag is inzage en verkrijging van bovenstaande documenten al mogelijk via de website van DOCdata N.V. www.docdata.com.

Resultaatontwikkeling in 2005
De resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2005 lopen achter bij de verwachtingen van het management van DOCdata als gevolg van een lagere netto-omzet van de Media Groep en vertraging bij de herstructurering van DOCdata Frankrijk. Desondanks ziet het management van DOCdata op dit moment geen reden om af te wijken van de eerder uitgesproken verwachting dat de resultaten in 2005 verder zullen verbeteren ten opzichte van 2004. Zowel E-commerce Fulfillment als Industrial Automation Integrators hebben in het eerste kwartaal van 2005 voldaan aan de verwachtingen van het management van DOCdata.

De lagere netto-omzet van de Media Groep wordt voornamelijk veroorzaakt door een sterke afname in de vraag naar CD productiediensten en door prijsdalingen voor zowel CD als DVD productieopdrachten. Daarnaast is de prijs van polycarbonaat, de belangrijkste grondstof voor de productie van zowel CD als DVD, mede onder invloed van de hoge olieprijs, sinds een jaar geleden bijna verdubbeld. Dit heeft ten opzichte van vorig jaar een negatief effect op de brutowinstmarge van ruim 2%.

De herstructurering van DOCdata Frankrijk heeft inmiddels het uitvoeringsstadium bereikt. Het project heeft meerdere weken vertraging ondervonden als gevolg van het benodigd zijn van meer tijd voor het formele traject van overleg en onderhandeling met de ondernemingsraad en de arbeidsinspectie. Het management van DOCdata verwacht eind april 2005 definitieve goedkeuring door de rechtbank aangaande de ingezette herstructurering te krijgen, waarna het personeelsbestand van DOCdata Frankrijk met ongeveer 40 arbeids- plaatsen zal worden gereduceerd.

Pagina 2 van 3

Industrial Automation Integrators
Het management van DOCdata onderzoekt sinds medio 2004 actief de mogelijkheden tot strategische samenwerking en/of verkoop van Industrial Automation Integrators (IAI). Hoewel meerdere partijen hun interesse kenbaar hebben gemaakt, heeft het management van DOCdata tot op heden van geen enkele van deze partijen een (prijs)voorstel ontvangen dat naar de mening van het management in overeenstemming is met de hoge verwachtingen aangaande de verdere ontwikkeling van IAI. Deze mening is onder meer gebaseerd op het groeiende orderboek. Het management van DOCdata zal daarom het onderzoek naar een mogelijke verkoop van IAI beëindigen. Het onderzoek naar het kunnen realiseren van groei voor IAI door middel van het aangaan van strategische samenwerkingsverbanden met relevante (internationale) partijen zal wel worden voortgezet.

E-commerce Fulfillment
Samen met het bedrijf Business Creation heeft DOCdata op 8 april 2005 te Barcelona een distributiebedrijf opgericht om fijnmazige logistieke dienstverlening voor klanten in Spanje te kunnen verzorgen. In dit nieuwe bedrijf, genaamd E-Commerce Fulfillment Services, S.L., heeft DOCdata een minderheidsbelang met een optie om dit belang in de komende twee jaren stapsgewijs uit te breiden tot een meerderheidsbelang.

DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa. DOCdata E-commerce Fulfillment houdt zich bezig met fijnmazige logistiek en gepersonaliseerde distributie voor onder andere Internetwinkels, detailhandel ketens en hard- en softwarebedrijven, voornamelijk voor de Europese markt.
Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan.

Waalwijk, Nederland, 26 april 2005 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.F.P.M. Alting von Geusau CEO Tel. +31 416 631 100 Pagina 3 van 3


---- --