Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 26-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Straatroof

AMERSFOORT Op maandag 25 april deed een jongen aangifte van een beroving die op zaterdag 23 april plaats vond.

Op zaterdag rond 21.00 uur zat een 14-jarige jongen uit Amersfoort op de Paladijnenweg op een bankje en had zijn gsm in zijn hand. Hij zag dat een jongen naar hem toe fietste en werd door hem aangesproken. De jongen vroeg de Amersfoorter naar zijn gsm, maar toen hij die weigerde af te staan, werd hij bedreigd met een wapen. Uit angst gaf de Amersfoorter zijn gsm af. De verdachte fietste vervolgens weg.

De verdachte was een donker getinte jongeman, 18 20 jaar, zwart haar, normaal postuur, donkere driekwart jas met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek. Hij reed op een groene herenfiets.

Getuigen die de beroving hebben gezien of menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

AMERSFOORT Op maandag vond een aanrijding tussen een fiets en snorfiets plaats.

Rond 14.00 uur reed een 58-jarige vrouw uit Amersfoort met haar snorfiets over de Industrieweg. Zij zag dat enkele fietsers voor haar naast elkaar reden en dat de meest linker fietser, een 13-jarig meisje uit Amersfoort, een beetje slingerde. Op het moment dat de snorfietsster de fietsster inhaalde, raakten de sturen van de fiets en snorfiets elkaar en kwamen beide betrokkenen ten val.

De 58-jarige rouw liep een wond aan haar neus op. Aanvankelijk werd zij behandeld door een GG & GD-er met een motorambulance. Maar toen zij plotseling niet lekker werd, is zij alsnog voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Diefstal

AMERSFOORT Op maandag 25 april werden twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal.

Rond 13.10 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Kleine Haag met een portemonnee aan het rommelen waren. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen een lege portemonnee en een identiteitskaart aan. De twee verdachten, jongens van 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Hoogland en Amersfoort, werden in de omgeving aangehouden.

De jongens bekenden de portemonnee uit een pand aan de Kleine Haag te hebben gestolen. De 18-jarige Driebergse eigenaar van de portemonnee deed aangifte van diefstal. Tegen beide verdachte is proces-verbaal opgemaakt.