Politie Hollands Midden

Datum: 26 april 2005

Katwijk Rijden onder invloed Op dinsdag 26 april, omstreeks 01.30 uur, heeft de politie op de Beeklaan een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De bestuurder, een 40-jarige Rotterdammer, blies 330 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Rijnsburg Verkeersongeval Op de Voorhouterweg is op maandag 25 april, omstreeks 19.30 uur, een personenauto over de kop geslagen en in het weiland ernaast beland. De automobilist, een 35-jarige Rijnsburger, had zijn voertuig niet constant onder controle en is door de snelheid over de kop geslagen toen de wielen de grasberm raakten. De auto is uiteindelijk tot stilstand gekomen tegen een muurtje. Twee inzittenden, de dochter en zoon van de Rijnsburger, van respectievelijk 5 en 3 jaar oud zijn onderzocht door het ambulancepersoneel. De zoon bleek een gebroken arm opgelopen te hebben en is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist is met onbekend letsel naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt nog of de automobilist onder invloed was van alcohol.

Gouda Rijden onder invloed Op dinsdag 26 april, omstreeks 00.30, hield de politie een 38-jarige snorfietsbestuurder uit Gouda staande op de Goejanverwelledijk. De bestuurder kon geen verzekeringspapieren en geen bromfietscertificaat tonen. Omdat de agenten hem verdachten van alcoholgebruik hebben zij hem onderworpen aan een blaastest. De test wees een uitslag van 380 ug/l aan, terwijl de limiet 220 ug/l is. De bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en er werd een proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwerkerk a/d IJssel Kind aangereden

Een 4-jarig jongetje uit Nieuwerkerk aan den IJssel is maandagmiddag met een gebroken been overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Het jongetje stak tijdens het spelen plotseling de Goudmos over. Dit gebeurde rond 19.35 uur. Een 18-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den IJssel kon het ventje dan ook onmogelijk meer ontwijken. Gelukkig reed ze daarbij stapvoets en reageerde ze alert door direct stil te staan.

Krimpen a/d Lek Dodelijk ongeval

In een bocht van de Provincialeweg N477 daar waar de Tiendweg overgaat in de Breekade gebeurde maandag 25 april rond 16.55 een dodelijk ongeval. Een 58-jarige vrouw uit Krimpen aan de Lek werd daar geraakt door een 35-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De automobilist raakte kort voor de bocht de controle over zijn voertuig kwijt, botste tegen de in de bocht staande vangrail, schoof door en raakte daar waar de vangrail ophoudt de vrouw die op het fietspad klaar stond om over te steken. De auto van de Capellenaar schoot daarna door, botste tegen een langs de weg geparkeerde auto en kwam uiteindelijk in een weiland tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. De politie hield hem aan voor het veroorzaken van het dodelijke ongeval. In de loop van de avond mocht hij het bureau weer verlaten. De man had niet gedronken en weet het ongeval aan een black-out bij hem. De technisch specialisten van de verkeersdienst van de Politie Hollands Midden stelden ter plaatse en aan het voertuig een onderzoek in. De weg was afgesloten tot 21.00 uur.

Leiden Vandalisme Op maandag 25 april, omstreeks 18.30 uur, heeft een groep jongeren in de leeftijd van 16 jaar een glijbaan vernield in het speeltuintje van het Rijndijkpark aan de Anne Frankweg. De politie heeft één verdachte, een 16-jarige Leidenaar, aan kunnen houden die gehoord wordt naar aanleiding van de vernieling. Het onderzoek zal vandaag door de politie worden voortgezet.

Leiden Inbraak woningen

Op maandag 25 april is er op klaarlichte dag in twee woningen ingebroken. Uit een woning aan de Hoge Morsweg zijn de verdachten binnengekomen via de voordeur en hebben uit de woning een portemonnee met inhoud meegenomen. Uit een woning aan het Utrechts Jaagpad is men tevens via de voorzijde het huis binnengedrongen. De verdachten hebben elektronische apparatuur mee weten te nemen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de twee inbraken.

Leiden Politie houdt verdachte van beroving aan

De politie hield maandag 25 april rond 17.15 uur in het Centraal Station een 54-jarige man uit Den Haag aan. Hij werd er van verdacht kort voor zijn aanhouding met nog een man op de Bargalaan een 28-jarige man uit Haarlem van een geldbedrag te hebben beroofd. Dit gebeurde in de auto van de Haarlemmer. De mannen zaten daar bij elkaar om te praten over een zakelijke deal. Toen er geld werd getoond sloegen de twee toe. Op aanwijzingen van het slachtoffer kon de politie snel tot aanhouding van één verdachte overgaan. Naar de tweede wordt nog gezocht. De verdachte is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Onder invloed rijden

De politie hield maandagavond 25 en dinsdagnacht 26 april twee automobilisten aan als verdachte van het rijden onder invloed. Rond 20.25 uur wilden agenten op de Oegstgeesterweg een 47-jarige automobilist uit Leiden controleren. Stoptekens van de agenten negeerde de automobilist waarna met behulp van een tweede politieauto de man tot stoppen kon worden gebracht op de Engelendaal in Leiderdorp. De verdachte verklaarde verdovende middelen te hebben gebruikt. De politie liet van hem een urinetest en bloedproef afnemen. Rond 01.40 uur controleerden agenten op de Jan van Houtkade een 52-jarige automobilist uit Leiden. De ademtest op straat viel negatie voor de man uit. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uiteindelijke uitslag een waarde van 365 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Postbus ( Politie Hollands Midden Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 9801 Fax 9801



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --