Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lycos Mail ontwikkelt Protek-On voor optimale veiligheid.

Haarlem, 26 april 2005 - In de laatste 6 maanden van 2004 is de verspreiding van 'phishing' e-mails toegenomen met 366%. Experts verwachten dat de financiële schade in de miljoenen loopt, veroorzaakt door een aanval op wachtwoorden, primair gericht op eBay en bankcliënten.

Lycos introduceert een nieuw beveiligingssysteem 'Protek-On' om haar gebruikers nog beter te beschermen tegen deze vorm van e-mails. Het Protek-On concept combineert het bestaande beveiligingssysteem met 2 nieuwe technologieën: 'Domain Keys' en 'Sender Policy Framework', kortweg SPF. Door de integratie van deze 2 technologieën worden de Lycos gebruikers nog beter beschermd tegen vervalste e-mails en tegen het spioneren van wachtwoorden verstuurd via e-mail.

De beveiliging zorgt ervoor dat de afzender van een e-mail altijd bekend is en wordt gewaarmerkt. Als het systeem een vervalste afzender herkent, wordt de e-mail gemerkt als verdacht en gaat niet direct naar de inbox van de gebruiker. Met de start van Protek-On en de integratie van zowel Domain Keys als SPF is Lycos de eerste e-mail provider die beide oplossingen tegelijk toepast.

Het Protek-On beveiligingssysteem is opgedeeld in 3 fasen. In de eerste fase blokkeert een preventief filter de spam en virussen van vervalste afzenders, of die niet voldoen aan het juiste e-mail format. In de 2e fase wordt de inhoud van de e-mail berichten gescand. De laatste fase van Protek-On ligt in de handen van de gebruiker. Op die manier worden zogenaamde onafhankelijke 'black lists' samengesteld en worden spam-aanvallen gerapporteerd. Protek-On is per direct beschikbaar in heel Europa voor alle Lycos Mail gebruikers met onmiddellijk effect. Gebruikers van Lycos Free hebben beschikking over een basis versie van Protek-On.

Meer informatie, kijk op:
http://secure.mail.lycos.nl/services/content/advdetail.jsp?advid=advprotekon&advsvc=advsecure


---

Meer info:
Wenneke Hünd
Tel: 0033 156 59 4428
Email: wenneke.hund@lycos-europe.com

Lycos Nederland
Lycos Nederland - onderdeel van Lycos Europa NV - is sinds september 1997 actief en behoort tot de Top 5 meest bezochte portals in Nederland. Lycos staat vooral bekend als zoekmachine, maar is inmiddels een portal dat toegang biedt tot heel veel verschillende communicatie diensten, hosting en entertainment.

Lycos Europa
Lycos Europe is een van Europa's leidende internet portals met een netwerk van websites in acht talen. Lycos is met 2,5 miljard pageviews per maand een van de meest populaire internetbestemming in Europa. Elke maand bezoeken 20 miljoen gebruikers een van de Lycos bestemmingen. Naast Nederland is Lycos actief in de volgende landen: Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Engeland, Italië, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland.