Politie Zeeland


---


W-2284-2005 Twee inbrekers aangehouden

Vannacht rond 03.50 uur zijn twee inbrekers op heterdaad door de politie aangehouden.
De twee, een 53-jarige Middelburger en een 35-jarige Middelburger, waren aan het inbreken in een pand aan de Pijpstraat in Middelburg. Een getuige werd wakker van gestommel, keek naar buiten en zag telkens licht aan en uit gaan. Hierop heeft hij de politie gebeld. Die was vrij snel ter plaatse en zag, toen ze om het pand heen liepen, een man heel hard wegfietsen. De man werd, na een korte achtervolging, gepakt en aangehouden. De andere inbreker werd aangetroffen in de Verwerijstraat, op een bureaustoel die hij vermoedelijk had meegenomen uit het pand. Toen de politiemensen hem vroegen wat hij daar deed op dat uur van de nacht (04.30 uur) antwoordde de man dat hij wachtte op zijn maat. Die maat zat inmiddels op het politiebureau, dus de 35-jarige kon zijn maat gaan vergezellen op het politiebureau. Beiden zijn ingesloten. Wat er precies weggenomen is is nog niet bekend.


Z-2285-2005 (bijna) Onder invloed, zonder rijbewijs

Vannacht omstreeks 00.50 uur controleerde de politie op de N61 in Terneuzen, een automobilist die nogal slingerend reed, in de berm reed en van wie de snelheid constant wisselde van 60 naar 80 kilometer per uur.
Na een stopteken moest de automobilist een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij gedronken had. De man, een 20-jarige man uit de gemeente Terneuzen, moest mee naar het bureau, en daar bleek dat hij net niet genoeg had gedronken om een proces-verbaal te krijgen. Wel krijgt de man een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, voor het niet meteen tonen van het identiteitsbewijs en voor het opgeven van een valse naam. De man verklaarde namelijk geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en vertelde wie hij was (zonder dit te tonen). Zijn bijrijdster, een 19-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, vetelde echter dat hij een hele andere naam had.

O-2286-2005 Poging diefstal aanhangwagen
In Ellewoutsdijk, in de Van Hattumstraat, is geprobeerd een aanhanger weg te nemen.
De eigenaar van de aanhanger hoorde rond 23.30 uur het kettingslot, dat op de aanhanger bevestigd zat, rammelen en ging buiten een kijkje te nemen. Hij zag een man staan die aan de aanhanger aan het rommelen was. Toen deze man in de gaten kreeg dat de eigenaar van de aanhanger er aan kwam zette hij het op een lopen. Het kettingslot was doorgeknipt.


Z-2287-2005 Onder invloed, Kapellebrug

Gisteravond rond 20.05 uur is een 61-jarige Belg uit Bazel betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd, in zijn auto, gecontroleerd op de Gentsevaart in Kapellebrug. Uit een blaastest die hij moest ondergaan bleek dat hij bijna drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen.


O-2288-2005 Auto vernield, St. Maartensdijk

Op het Pieter Werrecorenplein in St. Maartensdijk is afgelopen weekend een personenauto vernield.
In een ruit van de auto zijn ronde krassen gezet. De schade bedraagt ongeveer 1000 euro.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.