Ingezonden persbericht


Inter Access benoemd tot Advanced Partner van Red Hat

Hilversum, 26 april 2005 - Red Hat, leverancier van open source-toepassingen voor de zakelijke markt, heeft IT-dienstverlener Inter Access benoemd tot Advanced Partner. Dit partnership onderstreept het belang dat Inter Access hecht aan open source-technologie als onderdeel van zijn portfolio van duurzame en betrouwbare ICT-oplossingen. Het bedrijf gebruikt al enige jaren Linux-technologie als platform voor zijn hosting-concept. In het Linux-aanbod van Inter Access staat de combinatie van infrastructuur, besturingssysteem en applicaties centraal.

Voorafgaand aan de benoeming volgden consultants van Inter Access een opleiding tot Red Hat Certified Engineer, een belangrijke certificering op Linux-gebied. Red Hat biedt Inter Access als Advanced Partner bovendien salestraining en support bij de positionering en verkoop van Linux-oplossingen van Red Hat.

"Door dit partnership kunnen wij onze positie op Linux-gebied verder verstevigen", zegt Lex de Grijs, Sales Director bij Inter Access. "De samenwerking met Red Hat is een belangrijke aanvulling op onze bestaande activiteiten en samenwerkingsverbanden. Hierdoor kunnen we onze expertise uitbreiden en nieuwe klantgroepen bedienen. Als Advanced Partner van Red Hat hebben we gecertificeerde Linux-professionals in dienst en kunnen we optimaal inspelen op de trend dat Linux steeds meer wordt ingezet als zakelijke oplossing. Door Linux kunnen klanten besparen op licentie- en hardwarekosten en beschikken zij bovendien over een betrouwbaar besturingssysteem."

Dirk-Peter van Leeuwen, Regional Manager Benelux bij Red Hat, is enthousiast over de samenwerking met Inter Access. "Voordat Inter Access de status van Advanced Partner had, maakte het bedrijf al gebruik van onze Linux-oplossingen. Dat heeft de nodige successen opgeleverd. Een goed voorbeeld hiervan is de implementatie van Linux ten behoeve van de Oracle-omgeving van ingenieursbureau Grontmij. Nu Inter Access een Advanced Partner is, kunnen we de samenwerking verder uitbouwen en voortborduren op eerdere successen."

# # #

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Marjan Kok
Telefoon: 030 656 50 70
E-mail: interaccess@lvtpr.nl

Inter Access B.V.
Dennis Huybrechtse
Telefoon: 035 688 85 75
E-mail: dennis.huybrechtse@interacces.nl