Ingezonden persbericht


Persbericht

26 april 2005

Bestaande applicaties worden sneller met F5 Network's nieuwe BIG-IP Application Accelerator

~ Testresultaten laten performance verbeteringen van meer dan 100% zien in veelgebruikte Siebel-, BEA- en Microsoft-applicaties ~

F5 Networks, Inc. (NASDAQ: FFIV), wereldwijd marktleider op het gebied van Application Traffic Management, introduceert nieuwe mogelijkheden voor het versnellen en optimaliseren van de applicatie performance. Op deze manier presteren applicaties beter over het WAN en zullen de kosten voor de IT-infrastructuur drastisch omlaag gaan. F5's nieuwe BIG-IP Application Accelarator 3400 is gebaseerd op populaire technologie voor het offloaden van servers en applicaties en bevat daarnaast nieuwe mogelijkheden om clients beter te laten presteren en de bandbreedte efficiënter te benutten.

Het nieuwe product biedt een gerichte oplossing die de gebruikersprestatie tot vier maal sneller maakt en eenvoudig integreert met elk Layer 4/7 traffic managementproduct. F5 komt ook met een unieke functionaliteit voor WAN-optimalisatie, met de naam TCP Express, als integraal onderdeel van F5's centrale Traffic Management besturingssysteem (TM/OS). Het is een uiterst innovatieve TCP stack die WAN-optimalisatie mogelijk maakt zonder clients en zo de performance met 80% doet toenemen en het gebruik van de bandbreedte tot vier keer efficiënter maakt. In tegenstelling tot andere oplossingen is TCP Express een centrale op standaarden gebaseerde oplossing die niet apart in remote vestigingen of op remote browsers geïnstalleerd hoeft te worden. Dit zorgt voor beter gebruik van de bestaande infrastructuur en bandbreedte en elimineert fouten.

Binnen het nieuwe aanbod zijn nu ook zeer geavanceerde en flexibele caching-mogelijkheden beschikbaar. F5's nieuwe set van Fast Cache-functionaliteiten geeft gebruikers de gelegenheid om specifieke caching-richtlijnen vast te stellen voor elke bedrijfsapplicatie.

F5 heeft de end-to-end WAN-transacties en prestaties van het product laten testen door Gomez. Er zijn ruim 2000 testen uitgevoerd en ze hebben uitgewezen dat de nieuwe BIG-IP-mogelijkheden steeds zorgen voor een duidelijke verkorting van de responsetijden. Aansprekende voorbeelden zijn: Siebel eBusiness Suite Call Center (126% snellere responsetijd), BEA's Weblogic Portal v8.1 (121% snellere responsetijd), Microsoft's Sharepoint Portal Services 2003 (125% snellere responsetijd), Microsoft's IIS v6.0 (70% snellere responsetijd) en Outlook Web Access 2003 (55% snellere responsetijd).

(342 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over de nieuwe BIG-IP
De nieuwe BIG-IP Application Accelerator 3400 combineert alle technologieën van F5 in één kosteneffectief systeem. Het product laat applicaties tot vier keer beter presteren en zorgt voor een 300% efficiëntere inzet van de bandbreedte. Daarnaast versnelt het de server-processing sterk en integreert het gemakkelijk met elke L4-L7 traffic managementoplossing.

De nieuwe set TCP Express-functionaliteiten maken het gebruik van bandbreedte drie maal efficiënter en laten clients drie maal beter presteren. TCP Express is als eerste product op de markt opgenomen in F5's Traffic Management besturingssysteem (TM/OS). In tegenstelling tot losse systemen bieden het besturingssysteem en de intelligente volledige TCP proxy aantoonbare verbeteringen van de prestaties van het WAN en de clients. Ook bestaande OSs en applicaties die niet speciaal ontworpen zijn voor de WAN-omgeving presteren beter.

De nieuwe Fast Cache Module zorgt voor negen keer meer servercapaciteit. BIG-IP's intelligente caching-functionaliteit biedt opvallend veel schaalbaarheid en kostenvoordelen door web- en applicatieservers te ontdoen van herhaaldelijk terugkomend verkeer. Door server requests te offloaden middels F5's caching-mogelijkheden kan BIG-IP tot 98% van de hit requests offloaden en de servercapaciteit tot negen keer groter maken.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle nieuwe BIG-IP Acceleration producten en -mogelijkheden zijn vanaf vandaag beschikbaar. Prijzen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Over F5 Networks
F5 zorgt ervoor dat bedrijven toegang hebben tot hun bedrijfskritische applicaties en biedt hen de mogelijkheid om nieuwe bedrijfsuitdagingen een stap voor te blijven. Als pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van Application Traffic Management brengt F5 meer intelligentie in het netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven beter inspelen op veranderingen in de markt.

De producten van F5 zorgen ervoor dat iedereen altijd en overal veilig en optimaal toegang heeft tot applicaties. Door de flexibele en solide architectuur biedt F5 ongeëvenaarde voordelen door de manier waarop organisaties hun medewerkers, klanten en partners bedienen aanzienlijk te verbeteren en tegelijk operationele kosten te verlagen.

Meer dan 6.000 organisaties en service providers wereldwijd vertrouwen de continuïteit van hun activiteiten toe aan F5. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seattle, Washington en heeft wereldwijd kantoren. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: http://www.f5.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31- (0)40 235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

# # #

All brands, names, or trademarks mentioned in this document are the property of their respective owners.

This press release may contain forward looking statements relating to future events or future financial performance that involve risks and uncertainties. Such statements can be identified by terminology such as "may," "will," "should," "expects," "plans," "anticipates," "believes," "estimates," "predicts", "potential" or "continue" or the negative of such terms or comparable terms. These statements are only predictions and actual results could differ materially from those anticipated in these statements based upon a number of factors including those identified in the Company's filings with the SEC.

LEWIS - Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com