Ingezonden persbericht

Nederlandse MKB stapt over op de online backup

HUIZEN, 20050426 -- Altijd een kopie van uw belangrijke data, dat biedt Backup-Connect, maar dan zonder tapes en zonder zorgen, aldus Hilco de Roo, commercieel directeur van Backup-Connect. "Het gaat om veiligheid en gemak" vervolgt hij, "en dat veel voordeliger dan de huidige traditionele backup methodes". Backup-Connect maakt optimaal gebruik van de bestaande breedband internetverbinding bij haar klanten. Door gebruik te maken van SSL beveiliging, welke ook bij bijvoorbeeld Internet bankieren wordt gebruik én door gebruik te maken van de beste versleuteling, kunnen onze klanten met een gerust hart hun kostbare en vertrouwelijke data over het Internet versturen en in ons datacenter bewaren.


"De markt is absoluut genitreerd in de online backup. Al snel na de introductie kregen we grote aantallen klanten binnen, alsmede IT bedrijven welke onze diensten doorverkopen aan hun klanten. Vertouwen is erg belangrijk als het om de backup gaat, onze dealers hebben dit vertrouwen al bij hun klanten, en wij bij onze dealers. Dit indirecte verkoopkanaal is dan ook erg belangrijk voor ons. Nu al hebben we ruim 25 dealers, verspreid over heel Nederland, dit aantal groeit nog steeds. Ook gaat het om gemak. Onze software en de handleidingen zijn eenvoudig en in het Nederlands. Na het inschrijven via onze website is de installatie is binnen 15 minuten gebeurd. Mochten klanten nog vragen hebben, dan kunnen ze terugvallen op onze helpdesk. Maar boven alles gaat het om de veiligheid, dit is het belangrijkste wat wij leveren."

Backup-Connect gebruikt de beste backup software. Deze is gebouwd in JAVA en gebaseerd op een TOMCAT/Apache platvorm. Het grote voordeel hiervan is dat alle besturingssystemen worden ondersteund. En dat is geen overbodige luxe, steeds vaker hebben onze klanten naast een aantal PC's ook een MAC of een Linus server voor de website. Backup-Connect maakt van alle computers en servers in één keer een backup, met één abonnement.

In vervolg op het succes in Nederland levert Backup-Connect haar diensten nu ook in België, ook via locale partners.

- online backup- remote backup - internet backup -




Ingezonden persbericht