Ingezonden persbericht


Persinformatie

Guiness Book of World records noteert een snelheid van 552 km/h

Nieuw Wereldrecord Speed Skydiving!

Amsterdam, 26 april 2005 - De Braziliaanse Go Fast atleet Luigi Ciani is de nieuwe wereldrecordhouder speed skydiving. Met een snelheid van 552 km/h verbrak hij vorige week donderdag (plaatselijke tijd) in Perris Calafornia USA het oude record dat op naam stond van de Fransman Michael Brooke (1999).

"Het vestigen van dit nieuwe wereldrecord is verreweg de meest gedurfde en belangrijkste prestatie uit mijn professionele skydive carrière", reageert een uitzinnige Luigi Ciani. Hij vervolgt: "Wat een snelheid. De adrenaline raast nog steeds door mijn lijf. Wauw!"

De recordpoging van Luigi Cani was niet zonder gevaar. Een miscalculatie of een hapering in zijn uitrusting had fataal kunnen zijn. Goed voorbereid en in opperste concentratie sprong hij op een hoogte van 3.970 meter verticaal uit het vliegtuig om zich in de afgrond te stortten. Een vrije val van 2.270 meter resulteerde in het nieuwe snelheidsrecord, waarna hij zijn parachute opende en veilig de landing inzette.

Waarnemers

Met de aanwezigheid van het Guiness Book of World Records staat het nieuw gevestigde record officieel in de boeken. Door middel van speciale datameters bevestigd aan het pak van Luigi Ciani kon de snelheid tijdens de recordpoging geregistreerd worden.

Recordgegevens:

Oude record 524 km/h (1999)

Oude recordhouder Michael Brooke

Nieuwe record 552 km/h

Nieuwe recordhouder Luigi Ciani


Plaats Perris Calafornia, USA

Datum 21 april 2005

Bijschrift foto 1: Luigi Ciani raast naar beneden richting de 552 km/h

Bijschrift foto 2: Luigi Ciani springt uit het vliegtuig op weg naar een snelheid van 552 km/h

Voor meer informatie over Go Fast Sports kijk op: www.gofastsports.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht