Sticker leidt tot 14% lager debiteurensaldo

Pilot onder 50 bedrijven zeer succesvol

AMSTERDAM, 20050426 -- Incassoregister.nl heeft een 3 maanden durende proef gedaan onder 50 aangesloten MKB-bedrijven. Deze voorzagen hun facturen, herinneringen en aanmaningen van een speciale waarschuwingssticker dat zij aangesloten zijn bij Incassoregister.nl en betalingsachterstanden moeten melden.


Deze kleine sticker heeft grote gevolgen. In de proefperiode daalde het debiteurensaldo van de deelnemende bedrijven met maar liefst 14%. Dit betekent dat deze bedrijven een aanzienlijk betere liquiditeit behaalden. Bij bedrijven waar het uitstaand debiteurensaldo mede werd gefinancierd middels een bankkrediet daalde de kredietbehoefte met 25%.

Waarom worden facturen met een sticker sneller betaald?

Ten eerste omdat de bedrijven met een aansluiting op Incassoregister.nl wanbetalers moeten melden en debiteuren beslist niet als wanbetaler te boek willen staan.

En ten tweede omdat het Incassoregister wordt gebruikt door advocaten, deurwaarders en incassobureaus om een steunvordering te zoeken. Indien een schuldeiser behalve zijn eigen vordering nog minstens 1 andere schuldeiser weet te vinden kan hij de tijdrovende incassoprocedure overslaan en binnen enkele dagen een faillissementsaanvraag indienen. Overigens leidt zo'n aanvraag zelden echt tot een faillissement, meestal worden de open posten snel betaald. Bedrijven willen echter het risico van een faillissement niet lopen en betalen facturen van bij Incassoregister.nl aangesloten bedrijven met voorrang.

Alle aangesloten bedrijven krijgen stickers

Het succes van de sticker-pilot heeft Incassoregister doen besluiten al haar relaties de komende tijd van 500 stickers te voorzien. Zodat ook deze bedrijven hun debiteurensaldo kunnen verlagen en hun liquiditeit verbeteren.