Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM
Man aangehouden na mishandeling
De politie heeft een 40-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn voormalige vriendin. De man zou haar enige weken geleden hebben geslagen en tegen de grond gegooid waardoor zij schade aan haar gebit opliep. De verdachte is buiten heterdaad aangehouden in verzekering gesteld en ingesloten.

15:51 25-APR-05
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Politie zoekt getuigen mishandeling
De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 15-jarige krantenbezorger. De jongen was op zaterdagmiddag om ongeveer half vier zijn kranten aan het bezorgen toen hij door een man werd vastgepakt, bedreigd en even later geslagen. De politie is bekend met de identiteit van de verdachte maar wil graag enkel getuigen van het voorval horen. De aangever wist zich te herinneren dat een man in een witte schildersoverall dichtbij stond en mogelijk getuige was. Deze man en andere getuigen worden verzocht kontact op te nemen met wijkteam Assendelft via 0900-8844.

17:27 25-APR-05
ZAANDAM, WESTZIJDE
Winkeldievegges aangehouden
De politie heeft een 21-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan en een 18-jarige Zaandamse aangehouden die worden verdacht van diefstal van schoenen uit een winkel. De Zaandamse had een paar schoenen meegenomen en merkte dat het diefstalpoortje niet reageerde. Vervolgens ging zij samen met de vriendin uit Koog aan de Zaan de schoenenwinkel binnen om voor haar ook een paar schoenen te bemachtigen. Het poortje werkte deze keer wel en de vrouwen werden door het winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie.

08:55 26-APR-05
ZAANSTAD
Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole van de politie werden op verschillende controleplaatsen in Zaanstad 67 bromfietsen en 18 snorfietsen aan een controle onderworpen. 22 bromfietsen en twee snorfietsen gaven bij de vermogenstest op de rollenbank meer vermogen dan is toegestaan. Verder werden bekeuringen geschreven voor het niet hebben van een certificaat (3), geen of onjuiste gele of oranje vlakken (4), niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, rijbewijs, certificaat of identificatie (10), geen remmen (1), geen helm op een bromfiets (1) en een gladde voorband (1). Eén bromfiets werd in beslag genomen.

08:04 26-APR-05
VOLENDAM, HYACINTENSTRAAT
Been van man onder vorkheftruck
Een 54-jarige Vollendammer is gewond geraakt aan zijn been nadat hij was gevallen en overreden door een vorkheftruck. De heftruck, bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot, zou op het parkeerterrein van een bedrijf over de voet van de man zijn gereden net nadat de man was gevallen. Het ambulancepersoneel vermoedde dat de voet niet was gebroken. Het slachtoffer werd wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-260405

8:50-12;00 25-APR-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
55 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 125 km per uur. Vier procent van alle bestuurders reed harder dan de toegestane 70 km per uur.

18:45-21:15 25-APR-05
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
40 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 in Edam werd maandagavond een hoogste snelheid gemeten van 120 km per uur. Tijdens de controle overschreed negen procent van alle bestuurders de snelheidslimiet van 80 km per uur.


---- --