Gemeente Amsterdam

Vernieuwde website www.eenVeiligAmsterdam.nl overzichtelijker

26 april 2005
---
Djoe Lan Tan

De website www.eenVeiligAmsterdam.nl is vernieuwd. De aanpassingen moeten bezoekers sneller naar de gewenste informatie leiden. Nieuwe rubrieken vertellen over activiteiten die plaatsvinden in de stad.

De aanpassingen aan de homepage zijn het meest in het oog springend. De blauwe balk, die naar inhoudelijke thema´s leidt, is gebleven. Wel zijn het aantal berichten op de startpagina uitgebreid en het logo vernieuwd. Nieuw is ook dat alle functies voortaan te vinden zijn in de zwarte balk aan de linkerkant. Sommige functies waren eerder verstopt achter de vele ingangen, andere zijn nieuw.

De Nieuwsservice is een van de diensten waarvan de ingang verplaatst is naar de zwarte balk. De pagina biedt een overzicht en archief van alle persberichten en publicaties, en de mogelijkheid om u in te schrijven op de nieuwsbrieven. Iedere abonnee ontvangt maandelijks een overzicht met het laatste nieuws, terwijl mensen die meer willen zich aan kunnen melden voor het Plusabonnement of de Persberichten-service.

Activiteiten in de Agenda

De pagina In de stad geeft achtergronden én praktische informatie over de veiligheid in de buurt. Ook zijn hier dossiers over actuele onderwerpen te vinden. Via de pagina Beleidsstukken kan op verschillende manieren gezocht worden naar beleidsinformatie: Op trefwoord of op naam.

Op de agenda staan voortaan de activiteiten die in het kader van de veiligheid in Amsterdam georganiseerd worden. Het gaat om buurtschouwen en lezingen, maar ook om symposia en raadsvergaderingen. Het aanmelden van een activiteit kan via de pagina Contact.

Kijk om te weten hoe het eruit ziet op www.eenVeiligAmsterdam.nl