Gemeente Dordrecht


---

Koninklijke Onderscheiding voor Henk Mostert

Vincent Brinkhof

Tijdens een buitengewone raadsvergadering op 26 april 2005 ontvangt de heer H. Mostert, 6 februari 1938 te Maarsseveen, uit handen van burgemeester R.J.G. Bandell de versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Mostert maakt sinds 1980 deel uit van de Dordtse gemeenteraad als lid van de fractie SGP. Als oudste raadslid is hij de `nestor' in de gemeenteraad. Thans is hij voorzitter van de Christenunie/SGP en maakt hij deel uit van diverse raadscommissies en vervult hij enkele commissariaten. Hij was onder meer lid van het algemeen bestuur van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Drechtsteden van 1984 tot 1994 en voorzitter van de afdeling Dordrecht van de Reformatorische Maatschappelijke Unie (vakbond) van 1985 tot 1994.

Daarnaast is hij sinds 1977 afgevaardigde van de Generale Synode van de Gereformeerde Gemeenten in het deputaatschap internaten voor de schippersjeugd alsmede bestuurslid van drie daaraan gerelateerde stichtingen. Hij was onder meer bestuurslid van 1996 tot 2002 van de Cluster Reformatorische Internaten voor Schippersjeugd. Hij is nu nog steeds bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Internaten voor Schippersjeugd, NEVIS, bestuurslid van de Centrale Stichting Internaten voor Schippersjeugd, CENIS en bestuurslid van de Stichting Reformatorische Internaten voor Schippersjeugd.

Burgemeester R.J.G. Bandell reikt de Koninklijke Onderscheiding uit op dinsdag 26 april om 17.00 uur tijdens een buitengewone raadsvergadering in het stadhuis van Dordrecht.

Redactie
Mevrouw A.M.J. Zwaan-Schijvens
Kabinetszaken

telefoon (078) 639 89 17

Informatie