3 e persbericht van dinsdag 26 april 2005

Eindhoven 26-04-2005 - Berichten uit de regio

Maarheeze: Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood vrouw

De politie heeft dinsdagochtend rond 7.20 uur een man van 30 jaar uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 60-jarige vrouw uit Maarheeze. Zij werd vrijdagochtend 15 april in een woning aan de Valkenlaan gevonden (zie ook 2e persbericht van vrijdag 15 april 2005). De verdachte wordt eind deze week voorgeleid aan de Rechter-Commissaris in s-Hertogenbosch. In het belang van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan.

Eindhoven: Vrouw met vals geld opgepakt

De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.45 uur een vrouw van 25 jaar met de Poolse nationaliteit aangehouden. Ze wilde in het postkantoor aan de Kruisstraat een biljet van 500 euro wisselen. Dat bleek bij een controle vermoedelijk vals te zijn. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Oirschot/Best: Bekeuringen bij bromfietscontrole

De politie heeft dinsdagmiddag op de Kempenweg in Oirschot en de Eindhovenseweg Zuid in Best een bromfietscontrole gehouden. Daarbij werden 23 bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor te hoog vermogen (11x), geen bromfietscertificaat (3x), geen goede uitlaat (2x) en geen identiteitsbewijs (2x).

Best: Rijbewijs ingenomen

De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een man van 42 jaar uit Liempde. Surveillerende agenten zagen de man rond 13.30 uur op de NCB-weg in een auto rijden. De man reed een gecorrigeerde snelheid van 110 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Omdat dat 50 km/u te hard is, is het rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Valkenswaard/Waalre: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op de Europalaan, de Leenderweg en de Damianusdreef in Valkenswaard en op de Willibrorduslaan in Waalre snelheidscontroles gehouden. Daarbij zijn 40 automobilisten staande gehouden omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.