Politie Midden- en West Brabant

Politie-arrestant vlucht uit het ziekenhuis

TILBURG, 26 april 2005

Politiearrestant vlucht uit ziekenhuis

TILBURG Een 24-jarige man uit Tilburg een politiearrestant - is vanavond rond halfnegen uit het St. Elisabethziekenhuis ontvlucht. De man was vanavond vanaf de afdeling Arrestanten & Vervoer, die in het regiokantoor aan de Ringbaan West te Tilburg gevestigd is, overgebracht naar de EHBO-afdeling van het St. Elisabethziekenhuis. De Tilburger klaagde over pijn aan een voet en moest daaraan onderzocht worden. In het ziekenhuis maakte de man gebruik om in een onbewaakt moment de benen te nemen.

Na de melding zijn diverse politie-eenheden in de Tilburgse Vogeltjesbuurt naar de man op zoek geweest. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet. De Tilburger werd echter niet meer aangetroffen.

Vorige week donderdag werd de man, samen met een 16-jaruige Tilburgse jongen aangehouden door agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT). Zij zagen het duo op een motor rijden, die na onderzoek in Moergestel was gestolen.

369 bekeuringen bij verkeerscontrole door team Binnenstad

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben vanmiddag en avond een verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde op een aantal locaties zoals de Hart van Brabantlaan, de Bredaseweg, de Korvelseweg en de Spoorlaan. Op deze controlepunten schreven de agenten 369 bonnen uit. Het merendeel van de bekeuringen viel voor het niet dragen van de autogordel (137) en overtreding van de maximum snelheid (89). Verder werden er onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs.

Naast de verkeerscontrole hield de politie ook een preventieve actie in de wijken Korvel en St. Anna. Die controle richtte zich met name op het fenomeen woninginbraak, een speerpunt van de politie Midden en West Brabant en dus ook voor district Tilburg. De wijken Korvel en St. Anna werden voor deze preventieve actie uitgekozen omdat er in deze wijken relatief veel wordt ingebroken en in deze wijken ook veel studenten wonen.

Bij de controle maakte de politie gebruik van twee agenten die voor deze gelegenheid verkleed waren als boef en in het traditioneel wit-zwar-gestreepte pak rondliepen. De boeven voelden aan poorten en achterdeuren en wanneer misdaadbevorderende situaties werden aangetroffen, spraken in uniform geklede agenten de bewoners aan of, wanneer ze niet thuis waren, lieten zij op dit adres een zogenaamd politie preventie bericht achter.

De politie heeft bij deze preventieactie van 45 woningen de bewoners gesproken en hen geattendeerd op de door de politie aangetroffen situatie. Bij 15 woningen heeft de politie een politie preventie bericht achtergelaten. Bij 7 woningen kon de politie zomaar binnen lopen en alles wat voorhanden lag (televisies, geluidsapparatuur, computers ed. meenemen.

Bij de preventieve actie viel verder op dat met name achter doorgangen niet afgesloten w

Auteur: Carel Bouman