Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht

Automobilisten van 50 jaar en ouder hebben nu een grandioze mogelijkheid om hun rijervaring te laten testen middels een broemrit!

Hillegom,

U bent 50 jaar of ouder. Dat betekent in de meeste gevallen dat U al tientallen jaren Uw rijbewijs hebt. En als alles heeft meegezeten, heeft U hopelijk alleen wat krasjes op de lak en een enkele parkeerbon opgelopen.

Maar die lange ervaring is tegelijkertijd Uw vriend en Uw vijand. Immers, heel ongemerkt sluipen er routines in Uw rijstijl en met die routines de nodige fouten. Tel daar nog eens bij op dat de wegen en de kruispunten zoveel ingewikkelder zijn geworden, dat er heel wat nieuwe verkeersregels bij zijn gekomen en dat het verkeer over het algemeen veel agressiever is geworden dan vroeger.

Rijvaardigheidsrit voor oudere automobilisten (kortweg BROEMRIT) Net als de afgelopen jaren, organiseert de afdeling Hillegom van 3VO (voorheen Veilig Verkeer Nederland) met medewerking van de Federatieve Raad voor Ouderen in Hillegom weer een rijvaardigheidsrit voor oudere automobilisten .
De rit wordt in een aantal gemeenten al jaren met succes georganiseerd. De deelnemers en de organisatie zijn meestal zeer enthousiast. De rijvaardigheidsrit wordt van harte ondersteund door 3VO , de ANWB en de BOVAG.

Door mee te doen krijgt U de mogelijkheid Uw verkeerskennis en Uw rijgedrag weer eens te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer.

De BROEMRIT wordt op één dag georganiseerd, waarbij een aantal onderdelen aan bod komen. Deze onderdelen zijn:
· Een theoriegedeelte waarin de veranderde verkeersregels nog eens uitgebreid behandeld zullen worden.

· Een ogentest, een gehoortest, een remreaktietest en een videofilm over verkeersveiligheid.

· De praktische rijvaardigheidsrit zelf.

Het theoretische gedeelte en de praktische rijvaardigheidsrit zullen begeleid worden door gekwalificeerd personeel van Autorijschool v.d. Kamp uit Hoofddorp.
U kunt na de rit in een gesprek met de rij-instructeur de rit nog eens doornemen. Hij of zij kan U wellicht een aantal handige tips geven! De rit wordt gereden in Uw eigen auto. Het gaat hierbij niet om een examen of een test. Meedoen aan de rijvaardigheidsrit heeft dus geen enkele consequentie voor het rijbewijs. Aan het einde van de dag ontvangt U een certificaat van deelname aan de BROEMRIT.

De rijvaardigheidsrit voor ouderen is kortom een gevarieerd gebeuren waarin vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod komen. Vandaar dat diverse organisaties op het gebied van ouderen op enthousiaste wijze hun medewerking verlenen aan de rijvaardigheidsrit.

Wanneer wordt de BROEMRIT gehouden?
De BROEMRIT wordt georganiseerd in Hillegom op woensdag 27 april 2005.

Waar wordt de BROEMRIT gehouden?
De BROEMRIT wordt gehouden in gebouw 'De Drempel' aan de Monseignieur van Leeuwenlaan (naast de Jozefkerk) te Hillegom.

Deelname aan deze rijvaardigheidsrit kost EUR 20,00 per persoon; inclusief alle materialen en een eenvoudige lunch.

Deelname is in principe alleen mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn. Inschrijving vindt plaats in volgorde van aanmelding. Na inschrijving ontvangt men nadere informatie m.b.t. deze BROEMRIT.

Geïnteresseerden worden verzocht zich vóór 16 april a.s. bij onderstaand adres

Tevens wordt U verzocht daarbij de volgende gegevens te vermelden:


· Achternaam + voorletters

· Adres

· Postcode + woonplaats

· Geboortedatum

· Telefoonnummer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Mevr. Mevr. M. Harting
3VO Hillegom
Secretaris
mharting@zonnet.nl
0252 520664