Gemeente Uithoorn

ONTHULLING DE ROODE VOS

Op woensdag 27 april om 17.00 uur onthult burgemeester Berry Groen op de hoek Schans/Schoolstraat het kunstwerk de Roode Vos. Dankzij de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel en de Lionsclub Uithoorn kan deze nieuwe Roode Vos aan de gemeente Uithoorn worden aangeboden.

Bronzen kunstwerk
ONTHULLING DE ROODE VOS Het nieuwe bronzen kunstwerk is een schepping van Gerard van Hulzen, de kunstenaar die zijn atelier heeft in het Fort aan de Drecht. Het oorspronkelijke beeldje sierde decennialang de gevel van de tabaksfabriek Jan de Ruyter in de Schans. De bronzen Roode Vos komt bijna op dezelfde plaats te staan waar de stenen Vos de blikken ving van mensen die via De Lange Brug de Schans inreden.

Activiteiten op het Amstelplein
In winkelcentrum Amstelplein is op 27 april vanaf 15.30 uur het nodige te doen. Een programma met een feestelijk tintje is in voorbereiding. In Bierbrouwerij en Speciaalzaak De Schans gaat een foto-expositie met als thema `De Schans en omgeving in vroeger jaren' van start. Als bijzonderheid is daarbij de originele Roode Vos enkele weken te zien.

Beeldenroute
De Roode Vos is onderdeel van de beeldenroute langs de Amstelboulevard. Het is het eerste kunstwerk van de uitbreiding van deze route richting Fort aan de Drecht.

Programma
15.45 uur Broeder Franciscus (met accordeon) kondigt de kindervoorstelling `Reintje de Vos' aan. De voorstelling wordt gehouden op het parkeerterrein aan de Schans. De toegang is gratis.
16.00 uur Start kindervoorstelling 'Reintje de Vos' met de bekende poppenspeler Frans
Hakkemars.
16.55 uur Aankomst paardenkoets
17.00 uur Onthulling kunstwerk
17.10 uur Uitbrengen toast met rode limonade en met speciaal gebrouwen rooie vossenbier.

Na de onthulling is er in Bierbrouwerij en Speciaalzaak De Schans gelegenheid tot het bezichtigen van een foto-expositie met als thema `De Schans en omgeving in vroeger jaren'. Als bijzonderheid is tot en met 28 mei ook de oorspronkelijke stenen Roode Vos te bezichtigen. Dit beeldje sierde decennialang de gevel van de toen nog daar gevestigde tabaksfabriek Jan de Ruyter.