Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
6 april 2005 C016


Nieuwbouw Doornroosje met hulp privaat kapitaal

Burgemeester en wethouders zijn voorstander van nieuwbouw van Doornroosje op de TPG-locatie naast het station. Doornroosje moet een regionale topper worden met twee zalen. Nieuwbouw kan, maar niet op de traditionele manier. Daarom stelt het college de raad voor de mogelijkheid van inzet van privaat kapitaal verder te onderzoeken.
De gemeenteraad behandelt op 27 april het voorstel van het college.

De kosten voor een nieuwe poptempel voor Doornroosje worden geraamd op ruim 10 miljoen euro. De gemeente draagt bij tot een maximum van 4,5 miljoen euro (opgebouwd uit het gereserveerde bedrag voor de nieuwbouw en de exploitatiebijdrage van de huidige locatie aan de Groenewoudseweg). Het college wil investeren in een cultureel optimaal programma. Doornroosje krijgt daarvoor jaarlijks een subsidie van 0,8 miljoen euro.

De investering in het gebouw wordt met deze oplossing meer dan vroeger aan een private partij overgelaten. Wel komt er een langjarig beschikbaarheidcontract met die private partij. De duur van dat contract is onderdeel van de onderhandelingen. De externe partij wordt eigenaar en de gemeente betaalt een vergoeding.

Binnen deze constructie houdt Nijmegen het poppodium Doornroosje voor vele jaren beschikbaar en wordt extern geld binnengehaald om de culturele ambitie van de stad waar te maken.
Het college geeft voor het zomerreces aan in welke vorm private aanbesteding mogelijk en wenselijk is. In de vergadering van 6 juli neemt de raad hierover een besluit.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marij Delissen, doorkiesnummer 2382