Gemeente Heerenveen


Gespreksavond minimabeleid:Het Heerenveense minimabeleid in de praktijk

13/04/2005

Op woensdag 27 april 2005 van 20.00 tot 22.00 uur houdt de raadscommissie Samenlevingszaken een gespreksavond over het minimabeleid van de gemeente Heerenveen. Zowel instellingen en organisaties als individuele burgers worden uitgenodigd tijdens de gespreksavond hun ervaringen te delen met de commissie Samenlevingszaken. De bijeenkomst is bedoeld om een gesprek aan te gaan over de praktijk van het Heerenveense minimabeleid. De commissie zal geen besluiten nemen of toezeggingen doen. In de vergadering van 23 juni 2005 besluit de commissie welke vervolgacties noodzakelijk zijn.

Met name door de invoering van de Wet werk en bijstand is het Heerenveense minimabeleid onlangs sterk veranderd. Ook de noodzaak van bezuinigingen speelde hierbij een rol. Deze veranderingen zijn voor de raadscommissie aanleiding geweest het nieuwe minimabeleid te inventariseren. Met deze inventarisatie is een goed beeld gekregen van hoe het op papier is geregeld.

Tijdens de bijeenkomst gaat het met name om de volgende vragen: * Biedt het minimabeleid voldoende ondersteuning om een bestaansminimum te garanderen?
* Sluiten de maatregelen van het minimabeleid aan bij de praktijk van de doelgroep en zijn de voorzieningen voldoende toegankelijk? * Hoe is de dienstverlening van de gemeente wat betreft het minimabeleid? Worden mensen tijdig geholpen, zijn voorzieningen goed op elkaar afgestemd?
* In hoeverre is het minimabeleid een drempel om betaald werk te aanvaarden? Welke belemmeringen komt u tegen en welke stimulansen zou u wensen?
* Welke verbeteringen zien burgers en instellingen voor het Heerenveense minimabeleid?