Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Officiële opening tentoonstelling 60 jaar Suske en Wiske

Directie, medewerkers en het bestuur van Het Nederlands Stripmuseum Groningen nodigen U van harte uit op

woensdag 27 april om 12.00 uur

aanwezig te zijn bij de officiële opening van de nieuwste tentoonstelling: 60 jaar Suske en Wiske!

De stripfiguren Suske & Wiske zijn gecreëerd door Willy Vandersteen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De strip werd oorspronkelijk gepubliceerd in de krant De Nieuwe Standaard in België. In eerste instantie nog onder de naam Rikki en Wiske maar in het tweede verhaal werd Rikki vervangen door Suske. Al snel werden Tante Sidonia, Lambiek en Jerom geïntroduceerd. Inmiddels is de strip uitgegroeid tot één van de populairste strips in de Benelux. De tentoonstelling leidt bezoekers per decennium door de zestigjarige historie van de stripfiguren. Men vormt zich een goed beeld van de veranderingen in de maatschappij en de gevolgen hiervan in de verhalen van Suske en Wiske.

De tentoonstelling bevat veel uniek werk maar ook aantrekkelijke onderdelen voor kinderen. Zo kunnen zij hun krachten meten met Jerom, net zo kaal worden als Lambiek of hun lengte meten met Tante Sidonia. De tentoonstelling wordt mede geproduceerd door de Fameuze Fanclub van de twee striphelden en is t/m 1 november 2005 te zien.

Programma:

12.00 uur: ontvangst met koffie/thee en broodjes.
12.30 uur: start finale van de Ultieme Suske en Wiske fan, drie finalisten strijden in twee leeftijdscategorieën (t/m 12 jaar en ouder dan 12 jaar) om deze titel. 13.00 uur: de twee Ultieme Suske en Wiske fans openen samen met Paul Vink van de Fameuze Fanclub de tentoonstelling.

Wilt u ons uiterlijk vrijdag 22 april per e-mail: g.lukken@libema.nl laten weten of u aanwezig zal zijn. Voor eventuele vragen kunt u ook bellen met Goof Lukken, PR-manager Libéma via tel.:(0031)-(0)73-5282200.

Met vriendelijke groet,

Albert Kraai,

Manager Het Nederlands Stripmuseum Groningen

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is onderdeel van Libéma.

Met vriendelijke groet,

Goof Lukken
Public Relations-manager
Libéma Exploitatie B.V.

correspondentie-adres:
Libéma Exploitatie B.V.
postbus 142
5240 AC Rosmalen

tel. algemeen:(0031) (0)73-5282200
fax: 073-5233323
website: www.libema.nl