Gemeente Enschede

Jeugd Oost-Boswinkel ziet wens in vervulling gaan via Buurt in Actie

maandag 18-04-2005

Feestelijke ingebruikneming ballenvangers

Op woensdag 27 april worden in het kader van Buurt in Actie feestelijke activiteiten georganiseerd rondom de ingebruikneming van twee ballenvangers. Deze zijn geplaatst op het sportveldje bij het Terphoes aan de Noord-Brabantstraat in de wijk Oost-Boswinkel in Enschede.

In het project Buurt in Actie kunnen bewoners hun wensen en ideeën kenbaar maken voor verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk. Een van de wensen van de jeugd in Oost-Boswinkel was om twee ballenvangers te plaatsen op hun sportveldje bij het Terphoes.

Hun wens gaat nu in vervulling. Op 27 april zullen zij de ballenvangers in gebruik nemen. Voor de jongeren en de bewoners uit de wijk worden diverse sportieve activiteiten georganiseerd om dit te vieren.

Het feest begint om 13.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Op het programma staat onder andere:

*

* Een openingswedstrijd tussen kunstenaars van de AKI en gemeentefunctionarissen met in de pauze de officiële ingebruikname door twee jongeren uit de wijk
*

* Een clinic van voetbalvereniging U.D.I. met deelname van twee klassen van de Europaschool

*

* Een voetbaltoernooi voor verschillende doelgroepen.

Er is voor een ieder voldoende te beleven op deze middag. Zo kan er meegedaan worden aan doelschieten op een doelschietbord, er is muziek en de kleinsten kunnen geschminkt worden en zich uitleven op een springkussen.

Verder wordt er een spandoekenwedstrijd georganiseerd. Alle wijkbewoners worden opgeroepen om een zo origineel mogelijk spandoek te maken. Deze kunnen tot dinsdagmiddag 26 april worden ingeleverd bij het Terphoes. Tijdens het feest heeft iedereen de mogelijkheid om de spandoeken te bewonderen. Een vakkundige jury zal uit het aantal ingeleverde spandoeken de mooiste kiezen. De winnaar wordt aan het eind van het feest bekend gemaakt.

Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd om bij de feestelijkheden aanwezig te zijn.


---