Ingezonden persbericht


Persbericht LTO Noord/ vestiging Haarlem

----------
Haarlem, 18 april 2005

Slotcongres WLTO over de marketing waarde(n) van de land- en tuinbouw

'Marketing waarden(n) van de land- en tuinbouw' is het thema van het congres dat op woensdag 27 april 2005 wordt gehouden te Aalsmeerderbrug. Naast een bijdrage aan de welvaart leveren de land- en tuinbouw een belangrijke bijdrage aan een hoogwaardige leefomgeving, onder meer door het beheren van het landschap, rust, ruimte en groen. De vraag is hoe we ´productwaarden´ (gezonde, veilige en duurzame voedsel- en sierteeltproductie) verbinden met ´landwaarden´ (een aantrekkelijk landschap, rust, etc.) en hoe we deze kunnen ´vermarkten´.

De locatie voor het WLTO Jaarcongres is Kwekerij/Showkas 'De Arendshoeve', Aalsmeerderdijk 438 te Aalsmeerderbrug. Het jaarcongres begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Aansluitend vindt een informele borrel plaats.

De WLTO is per 1 januari 2005 gefuseerd met de NLTO en de GLTO. Samen vormen zij nu LTO Noord. De afsluiting van het WLTO-tijdperk wordt gemarkeerd met dit slotcongres. Tevens is er de gelegenheid afscheid te nemen van de heer ir. G.H.J. Titulaer als directeur/algemeen secretaris van de WLTO.

Programma

13.00 uur: Ontvangst

13.30 uur: Opening door de heer J. Heijkoop, algemeen voorzitter LTO Noord

13.40 uur: Inleiding en discussie onder leiding van congresvoorzitter de heer ir. A. van den Brand.

Inleiders:

* prof.dr. C.M.J. van Woerkum (hoogleraar Communicatiewetenschap WUR) onder de titel: ´Het leren waarderen van de land- en tuinbouw´.
* de heer ing. R. Engelberts (directeur Imagro B.V.) onder de titel: ´Onderscheidend Ondernemen´.
* de heer ir. G.H.J. Titulaer (directeur stichting Vrienden van het Platteland) onder de titel: ´Innovatie van waarde(n)ketens op het platteland´. 14.45 uur: Discussie

* De aanwezigen worden uitgenodigd deel te nemen aan de (forum)discussie. 15.45 uur: Afronding en sluiting congres door de heer J. Heijkoop

16.00 uur: Receptie alwaar de gelegenheid wordt geboden de heer Titulaer de hand te schudden.


---



Ingezonden persbericht