Gemeente Hoorn


Woensdag 27 april: voorjaarsmarkt in de Hoornse binnenstad

Persbericht d.d.: 19 april 2005

Op woensdag 27 april staat de Hoornse binnenstad in het teken van de voorjaarsgoederenmarkt. De markt bestaat uit zo'n 140 kramen met een uiterst gevarieerd aanbod. De kramen staan op de Nieuwstraat, de Gouw, de Gedempte Turfhaven, de oostzijde van de Veemarkt, het Grote Noord en het Breed.

Op het parkeerterrein aan de Spoorstraat komt een grote plantenuitstalling, naast gereedschappen, kleding en houten speelgoed.

Ongeveer 25 standwerkers zijn te vinden op de Gedempte Turfhaven tussen Gouw en Breed. Dit levert altijd een leuk, levendig spektakel op.
Stadsbeiaardier Frits Reynaert bespeelt om 13.30 uur het carillon van de Grote Kerk. Het concert begint duurt een uur en bestaat uit Oudhollandse volksliedjes.

Verkeersmaatregelen
Het Breed (gedeeltelijk), de Veemarkt, de Gedempte Turfhaven, de Gouw en de Nieuwstraat worden voor het verkeer afgesloten. Op dinsdag 26 april worden daarvoor vanaf 15.00 uur afzettingen en borden neergezet op:

* de westzijde van de Veemarkt, ter hoogte van restaurant Azië en de Rabobank

* de oostzijde van de Veemarkt, ter hoogte van de Noorderstraat
* het Dal bij de Mosterdsteeg

* de Gedempte Turfhaven bij de Achterstraat
* de Ramen bij de Duinsteeg

* het Gerritsland bij Gasfabriekstraat en Gravenstraat
* de Kerkstraat bij de Roode Steen
* de Nieuwstraat bij de Lange Kerkstraat
* de Muntstraat ter hoogte van de Gouw

Verkeer dat via het Keern de binnenstad in wil, kan kiezen uit de route
Noorderveemarkt-Stationsplein-Noorderstraat-Koepoortsplein-Achterstraa t en de route Scharloo-Hoge Vest-Westerdijk. Om de binnenstad uit te komen is de beste route Kuil-Achterom-Breed-Hoge Vest. Op woensdag 27 april worden na 20.00 uur alle afzettingen weer verwijderd.

---