Gemeente Haarlem


20 april 2005
sector Stedelijke Ontwikkeling

120/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gemeente organiseert stadsgesprek over lokale woonvisie


Vindt u dat er in Haarlem meer woningen moeten worden gebouwd voor ouderen? Of bent u van mening dat woningen voor jongeren juist belangrijker zijn? Dit en vele andere stellingen zullen besproken worden tijdens een stadsgesprek georganiseerd door de gemeente Haarlem op woensdagavond 27 april aanstaande. Belangstellenden zijn van harte welkom om aan dit stadsgesprek deel te nemen. Tijd: van 19.00 tot 22.15 uur. De zaal is open vanaf 18.45 uur. Plaats: Westergracht 72 te Haarlem. De bedoeling is dat de resultaten van dit stadsgesprek bijdragen aan de ontwikkeling van de Haarlemse woonvisie.

Wonen is een van de belangrijkste functies in de stad. Naast professionele organisaties worden de inwoners van de gemeente Haarlem uitgenodigd deel te nemen aan dit stadsgesprek. Het stadsgesprek moet ertoe leiden dat de Haarlemse woonvisie wordt ontwikkeld. De gemeenteraad zal de woonvisie naar verwachting medio december 2005 vaststellen. Vanzelfsprekend zal er ook nog inspraak mogelijk zijn.
Op deze avond zullen de aanwezigen met elkaar in groepen discussiëren aan de hand van een aantal stellingen. De discussiegroepen worden geleid door Haarlemse gemeenteraadsleden. Aan het eind van de avond zullen de resultaten worden samengevat en de verdere gang van zaken worden toegelicht.

Het opstellen van een Haarlemse woonvisie is een afspraak tussen de Gemeenteraad en het college van B&W in het kader van het huidig Beleidsprogramma 2003-2006. De gemeente zal de lokale woonvisie gaan gebruiken als een kader voor haar overleg met externe partijen. Voor partijen is door een dergelijke visie vooraf, transparant wat het beleid van de gemeente Haarlem op het gebied van wonen is. De woonvisie zal gebruikt worden bij het opstellen van bestemmingsplannen, maar ook bij o.a. de start van (stedelijke vernieuwings-) projecten.

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden voor maandag 25 april 12.00 uur bij Martine de Graaf, telefoon 023 5113561. U kunt ook mailen: M.de.Graaf@haarlem.nl.
U krijgt dan vooraf informatie toegestuurd.


Nicole Lagrange, communicatieadviseur
023-5113580
nlagrange@haarlem.nl

---- --