Dienstenbond CNV

Cao onderhandelingen Reisbranche
20-04-2005

Op 27 april a.s. gaan wij eindelijk onderhandelen over een nieuwe CAO in de Reisbranche. Het zal erg lastig worden omdat de werkgevers al hebben aangekondigd dat er weinig in het vat zit, en zij wel vergaande flexibilisering van de arbeidsvoorwaarden voorstaan. Hieronder staan onze voorstellen, omdat zij zijn gebaseerd op onze voorstellenbrief van 2004 vragen wij u alleen te reageren indien u nog andere wensen heeft: dit kan per email naar bestuurder Bernard Jan de Groot: b.degroot@cnvdibo.nl of gewoon bellen: (010)2651111


1. Looptijd CAO
Wij gaan uit van een looptijd die aansluit bij de vorige CAO, dus de CAO loopt van 1-4-2004 tot 1-1-2006.


2. Loon
In 2004 hebben wij een eenmalige uitkering voorgesteld. Voor 2005 stellen wij 1,25% structurele loonsverhoging voor.


3. Vakbondscontributie
Wij stellen voor dat werkgevers het mogelijk maken dat vakbondsleden hun contributie betalen uit brutoloon. Dit brutoloon wordt daarmee netto te gelde gemaakt, zonder dat er nog belasting over hoeft te worden betaald.


4. Loondoorbetaling bij ziekte
Volgens het Sociaal Akkoord dat bonden, werkgevers en kabinet eind 2004 hebben afgesproken dient in de eerste twee ziektejaren 170% loon te worden betaald. Wij wensen het eerste jaar 100% te handhaven en verder te zien of er aanvullingen mogelijk zijn in het tweede ziektejaar. De pensioenopbouw dient altijd 100% te zijn.


5. Welvaart
De CNV Dienstenbond ondersteunt diverse vakbondsprojecten in de wereld voor mensen die het (vele malen) slechter hebben dan de werknemers in Nederland. Om solidariteit met hen zichtbaar te maken stelt de CNV Dienstenbond voor via de CAO een vakbondsproject te adopteren.


6. Doelgroep Allochtonen
Stimuleren van multicultureel personeelsbeleid om tot een betere instroom en doorstroom van allochtone medewerkers te komen. Gebruikmaken van wervings- en selectiekanalen die ook toegankelijk zijn voor allochtonen en het stimuleren van een klimaat waarin nieuwe collegas van allochtone afkomst vanuit een positieve houding worden benaderd door rekening te houden met verschillen in cultuur.


7. Evaluatie oude CAO afspraken
CAO afspraken uit het verleden zijn niet altijd helemaal uitgevoerd. Wij stellen voor hier uitvoerig bij stil te staan en in 2004 tot uitvoering te komen waar dit mogelijk is. Voorbeelden van deze afspraken zijn: onderzoek jeugdlonen, functie-indeling, leeftijdbewustpersoneelsbeleid en Cao à la Carte.