Ingezonden persbericht


Perspresentatie Nijmeegs Moenenbrood

Nijmegen heeft nu ook moenenbrood!

Duivels lekker brood voor een goed doel!

Op woensdag 27 april om 14.00 presenteren de Nijmeegse warme bakkers een bijzonder brood; het Moenenbrood! In navolging van het heerlijke Marikenbrood, introduceren de Nijmeegse bakkers nu haar duivelse tegenspeler; het Moenenbrood. In het jubileumjaar van Nijmegen neemt deze beroemde Nijmeegse legende 'Mariken van Nieumeghen' met haar hoofdrolspelers natuurlijk een belangrijke plaats in.

Het Moenenbrood is een duivelslekker broodje samengesteld uit een verrassende combinatie van ingrediënten. Doch, niet geheel des duivels, want een deel van de opbrengst van het brood komt ten goede aan de nieuwe kinderfysiotherapiezaal van het Universitair Kinderziekenhuis St. Radboud. Per verkocht moenenbrood wordt een bedrag van 25 eurocent gereserveerd voor dit goede doel.

Op 27 april overhandigen de Nijmeegse bakkers het eerste Moenenbrood aan de wethouder van onderwijs, zorg en grootstedenbeleid G. Van Rumund. Tevens overhandigen zij een cheque ter waarde van 10.000 euro aan prof. R. Sengers, hoofd kindergeneeskunde. Dit bedrag wordt heel concreet vertaald in de aanschaf van twee speelhoeken in de kinderfysiotherapiezaal van deze nieuwe afdeling. Nu maar hopen dat 'Moenen' zelf het feestje niet komt verstoren.

Bij deze nodigen wij u van harte uit voor de perspresentatie van dit bijzondere broodje. Op 27 april wordt u om 14.00 uur verwacht in de (nieuwe) kinderfysiotherapiezaal van het UMC Radboud (Vrouw en Kind), Geert Grooteplein 10, deur bevindt zicht recht tegenover nummer 26 (achterkant mortuarium).

Op 27 april zullen de bakkers het winkelend publiek van de Moenenstraat als eerste laten proeven van deze nieuwe lekkernij, zij trakteren tussen 12.00 en 15.00 uur op Moenenbrood met koffie! Vanaf donderdag 28 april is het brood te koop bij 17 Nijmeegse warme bakkers (zie www.nijmegen2000.nl )

Programma in het kort
12.00 -15.00 uur. Moenenbrood wordt uitgedeeld aan het winkelend publiek in de Moenenstraat 14.00 uur . Presentatie en overhandiging Moenenbrood. (nieuwe) Kinderfysiotherapiezaal van het UMC Radboud (Vrouw en Kind), Geert Grooteplein 10, deur bevindt zicht recht tegenover nummer 26 (achterkant mortuarium).

Graag horen wij of u bij deze presentatie aanwezig zult zijn, u kunt u per e-mail aanmelden. Stuur een e-mail naar info@nijmegen2000.nl of bel met 024 329 8000

Noot voor de redactie (