Time : 3:24:07 PM
Date : Wednesday, April 20, 2005
Sender Name: Kinepolis Group

Persbericht: Kinepolis Imagibraine en het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen presenteren de 37ste Selectie van "la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes 2005"

Kinepolis Imagibraine en het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen presenteren de 37ste Selectie van "la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes 2005".

Naar het voorbeeld van Parijs en Rome brengt Kinepolis Group de 37ste Selectie van "la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes 2005" voor de eerste maal naar Brussel (Braine l'Alleud), en dit van 29 juni tot 8 juli 2005. Een primeur voor België!

Kinepolis Imagibraine biedt zijn publiek dit exclusief evenement aan in samenwerking met het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, organisator van het jaarlijks Filmfestival Gent. In het kader van Cinémanie, de Kinepolis-programmatie van auteursfilms, opent het complex hiermee zijn deuren voor de kwaliteits- en wereldcinema.

De selectie van la Quinzaine krijgt een typisch Belgisch tintje, aangezien Belgische kortfilms de langspeelfilms voorafgaan. Op 27 april worden de geselecteerde films en de definitieve filmprogrammatie bekendgemaakt.

La Quinzaine des Réalisateurs
La Quinzaine werd in 1969 door de jonge vereniging van filmregisseurs (Société de réalisateurs de films, SRF) in het leven geroepen. Het is dankzij la Quinzaine dat onder andere de werken van de volgende regisseurs werden ontdekt: Ken Loach, de gebroeders Taviani, Werner Herzog, James Ivory, Martin Scorsese, Volker Schlöndorff, Jim Jarmusch, Spike Lee, Nagisa Oshima, Denys Arcand, Jaco van Dormael en Chantal Ackerman.

Contact:
Kinepolis Imagibraine
Frédéric David, Theatre Manager, Tel: 02/389 17 26, fdavid@kinepolis.com
Kinepolis Imagibraine, Boulevard de France, 1420 Braine l'Alleud www.kinepolis.com
www.cinemanie.be

Internationaal Filmfestival van Vlaanderen vzw:
Michel van Hauwaert, Coördinator, Gsm 0479 69 09 26, michel.vanhauwaert@chello.be
www.filmfestival.be