Gemeente Woudenberg


Publieksacties rondom opening fietspad Valleikanaal

Vernieuwd en verbreed fietspad langs het Valleikanaal geopend Op 27 april 2005 start, ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde fietspad langs het Valleikanaal, een speciale publieksactie. Iedereen die kennis wil maken met deze nieuwe fietsroute tussen Woudenberg en Leusden, die is uitgezet door de provincie Utrecht, komt hiervoor in aanmerking.

Vanaf 27 april aanstaande ligt in restaurant De Mof (adres: Arnhemseweg 95 te Leusden-Zuid, gelegen op een steenworp afstand van het nieuwe fietspad) voor bezoekers gratis informatiemateriaal klaar over de diverse uitstapmogelijkheden in de omgeving. Waterschap Vallei & Eem heeft hiervoor exemplaren beschikbaar gesteld van de Fietsroute Valleikanaal. Deze folder brengt een route van ongeveer 37 kilometer in kaart, die kan worden gefietst door het fraaie landschap van de Gelderse Vallei. In de route is ook het vernieuwde fietspad opgenomen langs het Valleikanaal tussen de Broekerbrug (Woudenberg) en Lange Steeg (Leusden). Verder is bij het restaurant verkrijgbaar een gratis boekje met acht wandelroutes onder de titel Ontdek de Waterschappen.

Actie kanovaren op Valleikanaal
Het nieuwe fietspad langs het Valleikanaal is een uitgelezen kans om te genieten van de natuur en de cultuurhistorische monumenten in het gebied, zoals de restanten van de 17de eeuwse Grebbelinie. Maar ook wie van sport houdt, kan hier prima terecht. Wat te denken van een gecombineerd uitstapje en na het fietsen het water opgaan? Kanovaren op het Valleikanaal behoort tot de mogelijkheden en een goed moment daarvoor is Koninginnedag 30 april a.s. Kanocentrum/boerderij Berg, dat zich direct aan het nieuwe fietspad bevindt (adres Lange Steeg 2A), biedt dan voor bezoekers een speciale actie aan. Iedereen die wil kanovaren die dag kan hiervan gebruik maken tegen een scherpe prijs. Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde fietspad biedt het kanocentrum 25 procent korting aan. Het kanocentrum is open vanaf 8.30 uur tot zonsondergang. In de verhuur zijn kanos voor één persoon, twee/drie personen en een familiekano voor tien personen. Ook instructies zijn mogelijk op afspraak. Het telefoonnummer is 033- 4945352.

Het vernieuwde fietspad langs het Valleikanaal is een project uit Op de Fiets van de Agenda 2010 en de Vallei-in-Perspectief. Het vernieuwde fietspad is mogelijk gemaakt in samenwerking met de gemeenten Woudenberg en Leusden en Waterschap Vallei & Eem. Uiteindelijk wordt dit pad opgenomen in een nieuw netwerk van fietsroutes, inclusief een oversteek via een fietstunnel onder de rijksweg A28 die een rechtstreekse verbinding legt tussen het nieuwe recreatiegebied De Schammer in Leusden en Amersfoort. Laatst gewijzigd op 21/04/2005