Gemeente Leusden

21-04-05
Veiligheid bedrijventerreinen in Leusden: bedrijven, politie en gemeente slaan handen ineen
Op woensdag 27 april a.s. ondertekenen SCBL, politie en gemeente Leusden een convenant. De ondertekening vindt plaats om 10.00 uur in het gemeentehuis van Leusden. In het convenant zijn afspraken vastgelegd hoe genoemde organisaties gezamenlijk de veiligheid willen verbeteren van bedrijventerreinen en winkelcentra in Leusden.

De behoefte tot samenwerking komt voort uit de wens om criminaliteit op de bedrijfsterreinen en in de winkelcentra terug te dringen. Daarvoor is een steviger samenwerking nodig dan waar tot nog toe sprake van was. Het convenant biedt de basis tot het op termijn (stapsgewijs) nemen van veiligheidsmaatregelen op specifieke locaties.

Het eerste actiepunt dat uit het convenant voortvloeit is een pakket van veiligheidsmaatregelen met betrekking tot bedrijfsterrein De Horst.

De ondernemers die een bedrijf hebben op het terrein De Horst hebben eerder in een enquête kunnen aangeven tegen welke problemen zij aanlopen op het gebied van veiligheid. Deze enquête is onderdeel van een onderzoek van de politie naar de mate van onveiligheid op het terrein. Op basis hiervan heeft de politie praktische aanbevelingen gedaan waarmee de veiligheid kan worden vergroot. Deze aanbevelingen worden binnenkort aan de ondernemers van De Horst gepresenteerd.
---