Provincie Utrecht

Persbericht

Bestuurlijke overeenkomst fietsverbindingen Vathorst

21-4-2005
Op 27 april sluit de provincie Utrecht met de gemeente Amersfoort een bestuurlijk akkoord over de financiering van vernieuwde fietsverbindingen in Vathorst en omgeving. Namens de provincie Utrecht ondertekent gedeputeerde G. Mik, portefeuillehouder infrastructuur en mobiliteit. Om ervoor te zorgen dat fietsers snel, veilig en gemakkelijk kunnen pendelen tussen Hoevelaken, Nijkerk, Vathorst en het centrum van Amersfoort stelt de provincie Utrecht maximaal 4,5 miljoen euro beschikbaar.

In de overeenkomst, die namens de gemeente Amersfoort wordt ondertekend door wethouder H. Brink, wordt aangegeven op welke manier de provinciale bijdragen een bestemming krijgen. Gemeenschappelijke bedoeling van de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht is om ervoor te zorgen dat Vathorst goed bereikbaar blijft voor fietsers. De rijkswegen A1 en A28 aan de rand van Vathorst mogen geen barrière worden voor fietsers. Dit vraagt om een gemeenschappelijke investering in een aantal fietstunnels en verbeterde fietsverbindingen. De totale kosten zijn geraamd op 8,5 miljoen euro.

De provinciale bijdrage van 4,5 miljoen euro wordt o.a. besteed aan de volgende projecten: fietsveiligheid Reiniertunnel, fietsveiligheid tunnel Van Tuylstraat, fietsroute langs de Laak/A28 en realisatie hoofdfietsroute tussen bedrijventerrein de Hoef en kantorenlocatie Vathorst. Deze projecten worden in de periode 2005-2010 door Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) gerealiseerd.

Laatst gewijzigd op 04/21/2005 10:12:26 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl