Gemeente Heerlen

burgemeester Gresel reikt eerste exemplaren uit
Burgerjaarverslag 2004

Woensdag 27 april reikt burgemeester Gresel de eerste exemplaren van het Burgerjaarverslag 2004 uit aan Heerlense burgers. Hij doet dit in zorgcentrum Tobias tijdens het buurtbezoek van het college aan Aarveld/Bekkerveld en Douve Weien/Caumerveld. Om circa 15.10 uur krijgen mevrouw Grond en meneer Maassen de Sombreff als eerste inwoners van Heerlen een exemplaar overhandigd.

De burgemeester is sinds 2002 wettelijk verplicht om jaarlijks verslag te doen aan de raad over de kwaliteit van de dienstverlening en hoe de burger bij het gemeentelijk beleid betrokken wordt. Omdat burgemeester Gresel vindt dat de burger in de stad centraal moet staan heeft hij er, net als afgelopen jaar, voor gekozen om het Burgerjaarverslag in de vorm van een speciale editie van de Stadskrant te gieten. Uit onderzoek is gebleken dat de Stadskrant goed wordt gelezen en gewaardeerd.

In het burgerjaarverslag 2004 wordt naast de wettelijk verplichte items over kwaliteit van de dienstverlening en burgerparticipatie ook stilgestaan bij veiligheid en de samenwerking met andere gemeenten in de omgeving.

Kwaliteit van de dienstverlening
De publieke dienstverlening moet aangepast worden aan de huidige inzichten en technische ontwikkelingen. Het college heeft zich voor de periode 2003-2006 dan ook als ambitie en doel gesteld dat de klant goed, snel en met de juiste service bediend wordt. In 2003 en 2004 is een analyse gemaakt van de dienstverlening en zijn oplossingsrichtingen voor verbeteringen genoemd. Vanaf 2005 zal gewerkt worden aan de noodzakelijke veranderingen. Maar ook in 2004 heeft de gemeentelijke dienstverlening niet stilgestaan. In het burgerjaarverslag worden de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje gezet.

Burgerparticipatie

Alleen door samen met de burger zaken op te pakken, kunnen resultaten bereikt worden. De gemeentelijk afdelingen, het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad streven er steeds meer naar om de burger bij het beleid te betrekken en samen met de burger knelpunten aan te pakken.

Noot voor de pers: u bent van harte welkom om de uitreiking van de eerste exemplaren van het burgerjaarverslag bij te wonen. U wordt dan om 15.00 uur verwacht bij zorgcentrum Tobias aan de Piet Malherbestraat 2 in Heerlen.

Gemeente Heerlen, 22 april 2004
Afdeling Communicatie

Francine Pelzers, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------

---- --