FNV

Thema-avond over een beter leefklimaat

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een beter leefklimaat in ons land? En wilt u zich daar persoonlijk voor inzetten? Kom dan op 27 april naar de thema-avond van de campagne `Nederland. Niet kapot te krijgen'.
Op de speciale thema-avond zijn diverse sprekers en workshops, over hoe u zich in de wijk, op het werk, op school of elders persoonlijk kunt inzetten voor een beter leefklimaat. Het moet een inspirerende avond worden.

Vakcentrale FNV en de aangesloten bonden dragen financieel bij aan de campagne bij. En ze organiseren in de komende maanden gesprekken op de werkvloer over verschillen en overeenkomsten tussen medewerkerkers. Doel is om na te gaan hoe de sfeer zo goed mogelijk kan worden.

De landelijke campagne `Nederland. Niet kapot te krijgen' roept iedere burger in Nederland op om actief een nieuwe invulling te geven aan begrippen als leefbaarheid, veiligheid, verantwoordelijkheid en saamhorigheid. Een betere samenleving begint tenslotte bij jezelf.

Al veel langer bestond er bij de initiatiefnemers van de campagne behoefte om hun kennis en ervaring voor dat doel in te zetten. De moord op Theo van Gogh was voor hen het laatste zetje om daadwerkelijk tot actie over te gaan.

De campagne is gestart op 30 december 2004. Dankzij tientallen advertenties, honderden radiospotjes en duizenden abri's (buitenreclame) zijn er inmiddels miljoenen mensen op de hoogte van deze oproep.

Op de thema-avond komen de volgende vragen aan bod:


- Wat is mijn doel in deze samenleving?

- Lever ik een bijdrage aan mijn leef- en werkomgeving?
- Waar ben ik persoonlijk op uit in mijn leven?
- Is mijn leven gebaseerd op kansen of op bedreigingen?
- Wat voor wereld wil ik mijn kinderen of de generaties na ons nalaten?

Initiatiefnemer Jan Andreae daagt u uit u te laten motiveren en inspireren, het heft in eigen hand te nemen en zelf een actieve rol te spelen in de positieve ontwikkeling van onze samenleving.

Gegevens thema-avond: woensdag 27 april om 19.30 uur, muziekcentrum Vredenburg Utrecht. Inschrijven kan via:
http://www.nederlandnietkapottekrijgen.nl/signup. De toegang is gratis. Na inschrijving krijgt u een toegangsbewijs toegestuurd.

Hieronder kunt u een informatie-folder downloaden.

Attachments:
Informatie thema-avond.DOC