Gemeente Hengelo

Activiteitencentrum dagopvang Bij de Toren officieel open

Expositie Kansentraject in vide stadhuishal

Het Activiteitencentrum Bij de Toren wordt op woensdag 27 april officieel geopend. Het activiteitencentrum is een dagopvang voor Hengelose dak- en thuislozen en verslaafden. Het is tot stand gekomen door samenwerking tussen Mediant, TACTUS, Stichting Humanitas Onder Dak Twente en de gemeente Hengelo. Het is gevestigd op de locatie Bij de Toren 1-3.

Vanuit het centrum worden dagactiviteiten aangeboden met als doel de leefsituatie van de doelgroep te verbeteren. De activiteiten zijn: inloopfunctie, informatie en adviesvoorziening, eenvoudige maaltijdverstrekking, kleding wassen, douche nemen, postadres, methadonverstrekking, activeringsprojecten die leiden naar werk of een zinvolle dagbesteding, zorg- en sociale activeringstrajecten, educatie (bijvoorbeeld: leren koken). In het pand mogen geen alcohol of drugs worden gebruikt. Het is dagelijks geopend van 10.00 19.00 uur.

Voor de verbouwing en inrichting van het activiteitencentrum heeft de gemeente 275.000 euro betaald met geld uit de kas van het grote stedenbeleid. Gemeente en provincie dekken de exploitatiekosten van 200.000 euro op jaarbasis.

Expositie Kansentraject in vide stadhuishal

Vanaf maandag 25 tot en met 29 april wordt op de vide vóór de burgerzaal een expositie gehouden met producten die zijn gemaakt door deelnemers aan het Kansenproject. Het is een sociaal activeringsprogramma van de Stichting Humanitas Onder Dak Twente en de gemeente, waarbinnen Hengelose dak -en thuislozen een zinvolle dagbesteding vinden. Voorbeelden van producten die worden tentoongesteld zijn: opgeknapte meubels, speelgoed, schilderijen, gebruiksvoorwerpen en handnijverheid zoals patchworkkleden.