Provincie Zuid-Holland

Virtueel praten met leden van Provinciale Staten

Geef uw mening en ga in debat met de Zuid-Hollandse Statenleden

Provinciale Staten (het "parlement" van Zuid-Holland) willen graag weten hoe haar inwoners (en dus kiezers) over bepaalde onderwerpen denken. Om hier achter te komen gaat op 27 april 2005, bij de opening van de vergadering van Provinciale Staten om 09.30 uur, het publiek prikbord live (www.zuid-holland.nl). Hierop staat het komende half jaar het thema "Stad en platteland: hoe houden we onze omgeving aantrekkelijk?" centraal.

Het Zuid-Hollands landschap ondergaat een enorme metamorfose. Om dit land aantrekkelijk te houden voor wonen en werken is de inzet nodig van overheden, burgers, marktpartijen, natuurbeheerders etc. Wat willen we: meer verstedelijking of de natuur en landschap behouden. Welke rol kunnen de agrariërs spelen? Laat "uw" Zuid-Hollandse Statenleden uw mening horen en ga het (virtuele) debat met ze aan.

De stelling van deze maand luidt: Welke druppel doet de emmer overlopen? "Groene (natuur) en blauwe (water) plannen vragen om meer voorrang en aandacht". In het gebied van de groenblauwe slinger (dit loopt van het Groene Hart in een slingervorm om Delft en Zoetermeer naar Midden-Delfland) is er van alles aan de hand. Door het bouwen van Vinexwijken moet gezorgd worden voor een goede wateropvang, zodat niemand met natte voeten komt te zitten. Daarnaast moet er aandacht zijn voor calamiteitenberging en extra wateropvang, zodat niet bij iedere flinke regenbui het parket weer vernieuwd moet worden.

Wilt u meepraten, bezoek onze website: www.zuid-holland.nl en klik door naar "publiek prikbord".

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 - 66 22