Gemeente Den Haag

april 2005
Hagenaars kunnen kiezen vanaf 27 april (25 april) Wethouder Marnix Norder opent woensdagavond 27 april om 20.00 uur in de MTS aan de Leyweg 809 een tentoonstelling waarop acht visies van architecten te zien zijn op het nieuwe Gemeentekantoor Leyweg. Met deze tentoonstelling, de folder en de website
www.denhaag.nl/gemeentekantoorleyweg geven wij alle Hagenaars tot en met 28 mei de mogelijkheid te kiezen uit de acht voorstellen die door architecten zijn gemaakt. Norder: De voorkeur van de mensen in Zuidwest en Wateringse Veld vind ik erg belangrijk. Daarnaast krijgen we deskundig advies van een beoordelingscommissie. Het lijkt dus een beetje op het songfestival.

De opening van de tentoonstelling is onderdeel van de informatieavond die 27 april van 20.00 uur tot 22.00 uur in de MTS wordt gehouden (de zaal is vanaf 19.30 uur open). Tijdens deze avond kunnen de aanwezigen hun stem al uitbrengen door het stembiljet van de folder in te vullen. Tegelijk met de opening van de tentoonstelling gaat de website de lucht in, zodat de bezoekers van de informatieavond ook van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken. Na de opening van de tentoonstelling in de MTS verhuist deze naar een winkelpand op de kop van het winkelcentrum Leyweg: het adres is Hengelolaan 178Q (bij de bushaltes van lijn 23 en lijn 25). De tentoonstelling is tot en met 28 mei geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

In dezelfde periode toetst de Beoordelingscommissie de acht ontwerpen op een aantal criteria. Bijvoorbeeld op de kwaliteit van het ontwerp, de functionaliteit van het gebouw en de relatie met de omgeving. Daarnaast spelen in aanbestedingsprocedures de kosten een belangrijke rol.

Het College heeft in augustus 2004 besloten tot ontwikkeling van een gemeentekantoor aan de Leyweg op de locatie van de huidige MTS/Mondriaan College. Daarin komt plaats voor het Stadsdeelkantoor Escamp en een bibliotheekfiliaal en aan de medewerkers die nu werkzaam zijn in de gemeentelijke kantoorpanden aan de Loosduinseweg en de Thorbeckelaan. Met het nieuwe gebouw wil het College een krachtige impuls geven aan de verdere herstructurering en ontwikkeling van Den Haag Zuidwest. Het gebouw gaat een belangrijke rol spelen in een betere verbinding tussen het Wateringseveld en het Winkelcentrum Leyweg.