Gemeente Assen


Podium Gouverneurstuin feestelijk geopend

Assen, 26 april 2005

Op 27 april 2005 om 17.00 uur opent cultuurwethouder Ruud Wiersema het nieuwe Podium voor de Media in de Gouverneurstuin. Direct na de officiële opening vinden op het podium optredens plaats van Trio Cadê, Asman en Déjà vu.

Het podium heeft een vormgeving die uitstekend past in zijn groene omgeving. Het is een robuust rond eikenhouten bouwwerk dat taps toeloopt. De vloer bevindt zich op een meter hoogte. De deuren waarmee het podium kan worden afgesloten kunnen ook gebruikt worden als coulissen!

Deze zomer zijn er regelmatig optredens op het nieuwe podium. Het begint met een gevarieerd programma op Koninginnedag van 12.00 tot 16.00 uur. Stichting De Hofstede organiseert muziekvoorstellingen op de woensdagavonden. Op 18 juni na afloop van het Asser korenfestival wordt er een gedeelte van een opera opgevoerd.

Het idee om in de tuin een podium te maken is al oud en komt oorspronkelijk van de omwonenden van de Gouverneurstuin zelf. Een tijdlang heeft er een tijdelijk podium in de tuin gestaan. Dat werd elk jaar gehuurd en opgebouwd.