Eemland Zuid, 09.35 uur

Utrecht 27-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Gewapende overval

AMERSFOORT Op maandagavond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Utrechtsestraat.

Omstreeks 18.00 uur bedreigde een onbekende man een 24-jarige medewerker van de winkel. Onder bedreiging van een wapen moest zij geld afgegeven en met een onbekend geldbedrag vluchtte de verdachte.

Signalement verdachte:


- negroïde man


- ongeveer 30 jaar


- lengte 1.75m-1.80m


- dikke lippen


- zwart lang haar in dreadlocks, tot onder zijn schouderbladen


- hij droeg een zwart petjes, c.q. een zwart pantykousje


- donkere kleding


- winterjas van glimmend materiaal


- donkere schoenen, geen sportschoenen

De politie is op zoek naar mensen die op het genoemde tijdstip en locatie iets opvallends hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland-Zuid via 0900-8844.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 36-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Omstreeks 02.55 uur kwam bij de politie de melding binnen van een inbraak heterdaad in een winkel aan de Leusderweg. Volgens een getuige was de verdachte gevlucht op een bromfiets in de richting van het centrum. De politie startte direct een onderzoek in de omgeving. Een agent zag de verdachte rijden op het Julianaplein. Er ontstond een achtervolging via onder andere de Arnhemseweg, Lange Beekstraat, Vermeerstraat, Bisschopsweg en de Rubensstraat. Op de Rubensstraat kon de verdachte worden klemgereden. De 36-jarige verdachte uit Amersfoort werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor.