Gemeente Capelle a/d IJssel

De Terp en Diepenbuurt graffitivrij

Wethouder Tineke Keuzenkamp en buurtbewoner Rob van Wijk

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

Op donderdag 21 april vond in winkelcentrum De Terp een afsluitende bijeenkomst plaats van de schoonmaakactie in de Terp en Diepenbuurt. De afgelopen weken is het hele gebied graffitivrij gemaakt. Daarmee is een positieve bijdrage geleverd aan de sfeer in winkel- en woonomgeving en gevoelens van onveiligheid te verminderen. De actie is het resultaat van overleg tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, Comsbwonen en Hulshof Beheer naar aanleiding van diverse klachten van bewoners en gebruikers van het winkelgebied.

Het was voor het eerst dat een dergelijke omvangrijke actie heeft plaatsgevonden. Met de betrokkenen is de schoonmaak gevierd. Hierbij bedankte Wethouder Tineke Keuzenkamp buurtbewoner Rob van Wijk die de actie aan het rollen heeft gebracht door het graffitiprobleem aan te kaarten. Ook werd het resultaat tijdens een rondwandeling bekeken. Het was duidelijk dat een schone omgeving de sfeer in het winkelcentrum en de woonomgeving ten goede komt. Wel is het belangrijk te zorgen dat het nu ook schoon blijft. Het snel melden van nieuw aangebrachte graffiti bij het Informatiecentrum van de gemeente is daarvoor essentieel.

Op een later tijdstip zal nog een officiële evaluatie plaatsvinden. Daarbij zal dan worden gekeken of deze schoonmaakactie als voorbeeld kan dienen voor toekomstige acties.

Een schoon hekje op de Terp

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

Schoonmaak van de Terp

De schoonmaak vond plaats in het kader van de graffitiaanpak en het Integraal VeiligheidsBeleid van de gemeente Capelle aan den IJssel. Hiervoor heeft de gemeente een contract met schoonmaakbedrijf City Service Nederland B.V. om de graffiti van de gemeentelijke eigendommen te verwijderen voor 7,50 euro per vierkante meter. Ook derden kunnen zich bij dit contract aansluiten voor hetzelfde tarief. De gemeente, ComsbWonen en Hulshof Beheer zijn met zijn drieën eigenaar van de meeste panden en andere zaken (de gemeente is ook eigenaar van onder andere de bankjes en prullenbakken) in het gebied. Ieder zal de kosten op zich nemen voor de schoonmaak van de eigen zaken. Afgesproken is echter dat ook de eigendommen van andere eigenaren in het gebied schoon worden gemaakt om zo een schone start in winkelcentrum De Terp en omgeving te maken. De gemeente zal proberen deze extra kosten op de eigenaren te verhalen en hen te bewegen om ook in de toekomst mee te betalen aan het schoonhouden van De Terp.