YPCA EN ANP

Hilversum, 27 april 2005

ANP en YPCA breiden tipgevernetwerk uit met automobilisten

Het ANP gaat in samenwerking met mobiele dienstverlener Your Personal Call Assistant (YPCA) zijn netwerk van tipgevers krachtig uitbreiden. Vanaf begin mei kan iedereen nieuwstips 24 uur per dag, 7 dagen per week doorbellen naar Eileen, de persoonlijke assistente voor onderweg waarmee automobilisten ook voor allerlei andere diensten contact mee kunnen opnemen.

Eileen geeft spraakmakende tips meteen door aan de nieuwsredactie van het ANP, waar de tips volgens het beproefde ANP-recept worden beoordeeld en geselecteerd. 'Het concept van (auto)mobiele tipgevers is helemaal van deze tijd', zegt Jan van Vegchel, chef binnenland van het ANP en verantwoordelijk voor het tipgevernetwerk. Nieuws is door moderne communicatiemiddelen steeds sneller bij de nieuwsconsument en de rol van toevallige passanten in dat proces is groeiend. Met deze samenwerking sluit het ANP aan bij deze trend'. Van Vegchel benadrukt dat het ANP even zorgvuldig met deze nieuwe bron zal omgaan als met overige nieuwsleveranciers: 'ANP-berichtgeving is betrouwbaar, snel en
volledig. Daar staan we voor.'

De mobiele tipgevers die daarvoor geschikte telefoons hebben, kunnen ook foto's en video-opnamen maken. Directeur Lars Schotanus van YPCA: 'Met de razendsnelle ontwikkeling en groeiende kwaliteit van camera's op mobiele telefoons kan iedereen heel gemakkelijk nieuwsspotter worden. Deze tipgevers hebben zo de kans dat wat zij het eerste hebben gezien en doorgegeven, het nieuws van de dag wordt.'

ANP en YPCA werken al geruime tijd samen bij de ontwikkeling van mobiele nieuwsdiensten en -concepten. Onderdeel van de samenwerking was een verjonging van de ANP-Nieuwslijn 0900-9311.

YPCA (Your Personal Call Assistant) is een snel groeiend en innovatief bedrijf op het gebied van telefonische dienstverlening. YPCA biedt een uitgebreid pakket diensten specifiek afgestemd op de (auto)mobiele beller, waaronder 'Eileen' de persoonlijke assistente voor onderweg.


---


-Noot voor de redactie (