Politie Groningen

Persberichten woensdag 27 april 2005

Provincie Groningen 27-04-2005 -

Lageland: dronken man te water
De politie kreeg dinsdagnacht de melding dat er een man te water was geraakt bij de brug van Hamweg in Lageland. Politiemensen troffen op die plek een man aan die half in het water van het Slochterdiep lag. Agenten haalden de man die niet aanspreekbaar was uit het water en hij werd onderzocht door ambulance personeel. Die hadden hem snel weer aan de praat waarbij bleek dat het slachtoffer zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Daarop is de man, een 42-jarige inwoner van Foxhol, aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is ingesloten.

Westerbroek: brommer en fiets botsen
Bij een verkeersongeval op de Rijksweg West is dinsdagmiddag een 17-jarige bromfietsster uit Westerbroek gewond geraakt. Het slachtoffer reed in de richting van haar woonplaats en kwam door nog onverklaarbare oorzaak in botsing met een haar tegemoetkomende fietser (16) eveneens uit Westerbroek. De bromfietsster liep beenletsel op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De fietser liep geen letsel op. Hij kwam met de schrik vrij.

Opende: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht aan De Uithof in Opende een 29-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar werd 1.25 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5½ uur opgelegd.

Spijk: rijbewijs kwijt na te hard rijden
De politie heeft dinsdagmiddag op de Hogelandsterweg in Spijk het rijbewijs van een 68-jarige automobilist uit de gemeente Delfzijl ingevorderd. De man reed met een snelheid van 141 km per uur in de richting van Oosteinde. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor 61 km te hard rijden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. De man moest zijn rijbewijs direct inleveren.

Delfzijl: fietsster valt
Een 45-jarige vrouw uit Delfzijl is dinsdag met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht nadat zij aan de Kleine Belt in haar woonplaats met haar fiets was komen te vallen. Volgens getuigen verklaringen verloor de fiets van het slachtoffer spontaan een wiel waardoor de vrouw kwam te vallen. Ze raakte niet ernstig gewond.

Musselkanaal: man vernielt schutting
De politie heeft dinsdagmorgen aan de Kamperfoeliestraat in Musselkanaal een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De verdachte liet zijn hond uit en volgens zijn zeggen werd het huisdier gebeten door de hond van een bewoner van de Kamperfoeliestraat. De verdachte wilde daarop verhaal halen bij de eigenaar van de hond. Hij wond zich daarbij zo op dat hij tegen een schutting bij de woning schopte. Die raakte daardoor beschadigd. De politie werd gebeld en agenten namen de verdachte mee. Hij is na verhoor met een proces-verbaal voor vernieling heengezonden.

Delfzijl: koperdieven aangehouden
In een binnenkort te slopen woning aan de IJslandsestraat in Delfzijl heeft de politie dinsdagmiddag twee mannen in de leeftijd van 30 en 34 jaar, beiden uit Delfzijl, aangehouden. De verdachten hadden een raam vernield om de woning binnen te komen. In de woning hadden ze inmiddels enkele meters koperleiding van de muur gesloopt. Later werd in de woning nog een tas aangetroffen waar ook stukken koperleiding inzaten. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Hoogezand: gordelcontrole
De politie heeft dinsdagmorgen aan de Erasmusweg in Hoogezand gecontroleerd op het dragen van autogordels. Daarbij werden140 autos gecontroleerd. Zes mensen kregen een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontroles: dinsdag
Grootegast: Bovenweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 379 voertuigen, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 78 km.
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1550 voertuigen, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 126 km.
Veendam: Beneden Oosterdiep
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 319 voertuigen, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 69 km.
Kolham: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 290 voertuigen, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 75 km.
Harkstede: Hoofdweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 670 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 103 km.
Berichten stad volgen