Gemeente Breda

Breda presenteert jaarverslag 2004

Jaarverslag2004_gr.jpg

Het college van burgemeester en wethouders heeft het jaarverslag en de jaarrekening over 2004 vastgesteld. De totale uitgaven in 2004 waren 498 miljoen. Daarnaast is in 2004 voor 58 miljoen geïnvesteerd. De accountant heeft de jaarrekening goedgekeurd.

In het jaarverslag met daarin opgenomen de jaarrekening wordt verantwoording afgelegd over de prestaties en bestedingen in relatie tot de beleidsvoornemens van het gemeentebestuur, Het jaarverslag gaat aan de hand van een twintigtal programma`s in op de resultaten van 2004.

Accountant keurt jaarrekening goed

De accountant die de gemeentelijke jaarrekening controleert, heeft een goedkeurende verklaring afgegeven voor de getrouwheid van de baten en lasten van de gemeente Breda in 2004.

De jaarrekening voldoet aan de nieuwe landelijke voorschriften die met ingang van 2004 van kracht zijn geworden. Breda heeft de implementatie van deze voorschriften goed opgepakt aldus de accountant.

De accountant heeft geen rechtmatigheidsonderzoek uitgevoerd. Met ingang van 2004 moet de accountant ook onderzoeken of alle inkomsten en uitgaven hebben plaatsgevonden volgens de landelijke wet- en regelgeving en de door de gemeente zelf opgestelde regels. De minister van Binnenlandse zaken vergrootte op een zeer laat tijdstip de reikwijdte van de rechtmatigheidscontrole. Alsof aan het eind van het spel de spelregels pas bekend worden aldus wethouder Oomen.

Hierdoor was het niet meer mogelijk een door de gemeenteraad vastgesteld en volledig toetsbaar normenkader op te stellen.

Dit jaar zal er alles aan worden gedaan om alle regels door te lichten. Waar nodig zal er in de bedrijfsvoering een en ander worden aangepast. Ook zal gekeken worden of de regelgeving eenvoudiger kan of zelfs overbodig is.

Jaarverslag nieuwe stijl

De brochure Breda in 2004 een impressie uit het jaarverslag bevat de hoofdpunten uit het jaarverslag. De volledige versie wordt alleen nog maar op internet gepubliceerd via deze link

De brochure is verkrijgbaar bij de informatiebalie in het Stadskantoor en bij de bibliotheken.

Breda, 27 april 2004