Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht 27-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Honderden steigerklemmen gestolen

SOEST Op dinsdag 26 april werden twee mannen aangehouden op verdenking van het stelen van steigermateriaal.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat op een bouwterrein aan de Hofstedering door enkele mannen bouwmaterialen zouden worden ingeladen. Politiemensen gingen ter plaatse en zagen de betreffende auto de Hofstedering afrijden. Zij gingen achter de auto aan en het voertuig werd op de Di Lassostraat aan de kant gezet. In de kofferbak werden ruim 250 steigerklemmen aangetroffen en de beide inzittenden konden daar geen goede verklaring voor geven. Daarop werd het tweetal, mannen van 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort en Hoogland, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hun auto werd in beslag genomen.

Bij hun verhoor bekende het tweetal de diefstal van de steigerklemmen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Meisje mishandeld

BAARN Op dinsdag 26 april werd een meisje door een ander meisje mishandeld.

Rond 16.00 uur verliet een 14-jarige meisje uit Eemnes een terrein aan de Vondellaan. Zij werd vervolgens tegengehouden door drie meisjes. Zij werd door hen uitgescholden en één van hen, een 15-jarig meisje uit Soest, gaf haar enkele klappen in het gezicht. Een man kwam tussenbeiden en stuurde het drietal weg.

Gewaarschuwde politiemensen gingen ter plaatse en hielden het drietal, naast het 15-jarige meisje uit Soest ook een 14-jarig meisje uit Soest en een 16-jarig meisje uit Hilversum, aan. Het drietal werd naar het politiebureau overgebracht.

Het slachtoffer deed aangifte van openlijke geweldpleging. De aanleiding tot de mishandeling lag in de relationele sfeer. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.