Gemeente Gorinchem


Gorinchem IX vaart vanaf mei
.
De twee maanden durende proef met de watertaxi in oktober en november 2004 is een succes gebleken. Vanaf mei 2005 gaat de nieuwe watertaxi, de Gorinchem IX, varen. De taxiboot kan maximaal twaalf personen tegelijk ophalen vanuit de wijde omgeving en naar de gewenste bestemming brengen.

Voor vervoer over water kunt u naast de voet-fietsveerdiensten kiezen voor de watertaxi. U KIEST EN WIJ VAREN! Maximaal 12 personen kunnen met de snelle taxiboot vervoerd worden.

De Gorinchem IX vaart met een spectaculaire snelheid van circa 55 kilometer per uur op de drukst bevaren rivier van Europa, de waterverbinding tussen Rotterdam en Duitsland. De watertaxi is bovendien een schitterend alternatief voor de drukke autoverbinding tussen noord en zuid.

De veerdienst van de gemeente Gorinchem mag zich nog steeds verheugen in een toenemende populariteit. Dit vanwege het attractieve en educatieve karakter van de vaarroute langs de typische Hollandse uiterwaarden van de Waal en Merwede, die van de tocht een belevenis op zich maakt. Voor een bezoek aan de Vesting3hoek Woudrichem, het middeleeuwse Slot Loevestein, Fort Vuren en de vesting Gorinchem zijn de veren ideaal; varen als onderdeel van uw dagtocht, groepsexcursie, schoolreisje of individuele wandel- of fietstocht.

De veerdienst heeft de folder voor de voet-fietsveerdiensten Gorinchem, Woudrichem, Loevestein, Fort Vuren en Sleeuwijk 2005 uitgebracht. Deze folder bevat onder andere de dienstregeling van 1 april 2005 tot 1 april 2006 en de tarieven. Zij geeft tevens een indruk van het toeristische karakter van de overtocht en de mogelijkheden die de veerdiensten bieden, zoals rondvaarten met party-service.

Voor meer informatie over de Veerdiensten Gorinchem kunt u bellen naar Johan Hania bedrijfsleider veerdiensten/watertaxi (06) 51 60 49 64 of surfen naar www.veerdienstgorinchem.nl. Informatie over de watertaxi vindt u eveneens op deze website. Het telefoonnummer voor reserveringen van de watertaxi is vanaf mei 2005 bereikbaar op (06) 22 55 82 33.
.