Gemeente Gorinchem


Kruispunt Vijfde Uitgang Korenbrugstraat afgesloten .
Vanaf maandag 25 april tot en met vrijdag 29 april is de kruising Havendijk - Blauwe Torenstraat - Vijfde Uitgang - Korenbrugstraat opengebroken. In deze week wordt een riool aangebracht vanuit de Havendijk de Blauwe Torenstraat in. Tevens wordt de kruising volledig herbestraat. De omleidingsroutes worden door middel van borden aangegeven. Verkeer kan sinds kort tijdelijk gebruik maken van de Visserdijk in twee richtingen. Op vrijdagavond 29 april wordt de kruising weer opengesteld voor de route Vijfde Uitgang - Korenbrugstraat.

Op 4 april 2005 is gestart met het vervangen van de riolering en het herbestraten van een deel van de Havendijk en de Blauwe Torenstraat. De werkzaamheden aan de Havendijk, tussen de Blauwe Torenstraat en de Poortstraat, duren tot medio mei. Doorgaand verkeer Vijfde Uitgang Havendijk is hierdoor tijdens deze periode niet mogelijk. Vanaf begin mei tot naar verwachting 8 juli 2005 is de Blauwe Torenstraat afgesloten.

Het vervangen van de riolering is een goede reden om zowel de Havendijk als de Blauwe Torenstraat flink onder handen te nemen. Beide straten worden inclusief trottoirs herbestraat en de verlichting wordt aangepast. Twee jaar geleden zijn de werkzaamheden betreffende herbestrating en verlichting ook uitgevoerd in de Keizerstraat. De bestrating en verlichting van de Havendijk en de Blauwe Torenstraat gaan er hetzelfde uitzien.

Tijdens de Open Havendag op 21 mei 2005 kan gewoon weer gebruik gemaakt worden van de Havendijk. De werkzaamheden aan de Havendijk zijn medio mei afgerond, waardoor de activiteiten van de Open Havendag prima doorgang kunnen vinden.
.