AutoRai

RAI Speciale Voertuigen trekt over de grens

(27-4-2005)
Deze maand gaf de RAI afdeling Speciale Voertuigen voor het eerst met een aantal leden acte de présence op de internationale vakbeurs SOLUTRANS 2005 in Lyon. Op een oppervlakte van 200 m2 toonden vier leden hun producten aan de ruim 30.000 bezoekers. Parallel aan deze expositie nam de afdeling deel aan de Commercial Vehicle Show in Birmingham met zelfs 10 leden op een standoppervlakte van bijna 400 m2. Hier stond men voor het tweede opeenvolgende jaar en deze editie kon opnieuw op veel enthousiaste reacties rekenen bij de deelnemende leden.
De collectieve deelname aan buitenlandse tentoonstellingen stelt de leden van RAI Speciale Voertuigen in staat op een laagdrempelige manier professioneel hun producten te etaleren. Uitgangspunt van dit concept is dat de afdeling alle operationele zaken voor haar rekening neemt (van catering tot standbouw). âWe merken dat het onze leden een positieve exposure oplevertâ, constateert Remco Tekstra, adjunct-secretaris van RAI Speciale Voertuigen. âDat vertaalt zich uiteindelijk in een betere merkbekendheid en meer orders. Vandaar dat we nu alweer vooruit blikken en plannen maken voor de volgende edities in Lyon en Birmingham.â

Afdeling Speciale Voertuigen is onderdeel van de RAI Vereniging en behartigt de belangen van ruim 200 leden die wegtransportmiddelen of componenten daarvoor maken. De leden bestrijken een groot gebied, van carrosseriebouw tot bussen en van opleggers tot lichte aanhangwagens.