Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 27-04-2005

Lichtgewonde door voorrangsfout
SCHOONEBEEK Een 51 jr. vrouw uit Erica raakte dinsdagmiddag licht gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Burgemeester Osselaan met de Kanaalweg en de Veenschapsweg in Schoonebeek. De vrouw reed in een auto. Op de kruising verleende een 57 jr. automobilist uit Weiteveen geen voorrang aan de voor hem van rechts komende auto. Hij verklaarde later dat hij de auto van de vrouw helemaal niet had zien naderen. Een aanrijding volgde waarbij ook nog een lichtmast en een verkeersbord werden vernield. De vrouw raakte licht gewond. Medewerkers van de ambulancedienst onderzochten haar en verwezen haar door naar een huisarts.

Politie vordert rijbewijs in
BEILEN De politie vorderde dinsdagmiddag het rijbewijs in van een 38 jr. man uit Steenwijkerland. Hij reed in zijn auto over de Kanaalweg in Beilen terwijl hij gedronken had. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van maar liefst 2,4 promille.

Giertank op de kant
ZUIDVELDE Waarschijnlijk is een te hoge snelheid er debet aan dat dinsdagmorgen op de Asserstraat in Zuidvelde een grote tankwagen met 25 ton gier/mest op de kant kwam te liggen. Dit gebeurde in een bocht. De tankwagen werd getrokken door een tractor met als bestuurder een 18 jr. jongen uit Eelde. De tractor kantelde niet maar kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. Gelukkig was er op dat moment geen ander verkeer. Nu bleef de schade beperkt tot een beschadigde weg en een omvergereden lantaarnpaal. Een loonbedrijf uit Zeyerveld is eigenaar van de combinatie. Het bedrijf zorgde zelf voor de berging.

Politie waarschuwt voor nepcontroleurs
MEPPEL Bij de politie in Meppel zijn de afgelopen weken twee meldingen binnengekomen over nepcontroleurs. O.a. op 6 april zijn twee mannen in de De Vissersingel bij mensen aan de deur geweest om de meterstanden te controleren. De mannen deden zich voor als Essent medewerkers en reden ook in een bestelauto met dat opschrift. Essent heeft echter te kennen gegeven dat er geen controleurs van dit bedrijf bezig waren met het controleren van meterstanden. Waarschijnlijk hadden deze mannen dus hele andere bedoelingen of wilden ze woningen verkennen. De politie adviseert daarom ook altijd een legitimatiebewijs te vragen van controleurs en bij twijfel eerst te bellen met het bedrijf alvorens vreemden binnen te laten. Bij onraad wil ook de politie graag zo snel mogelijk worden geïnformeerd.

Teveel gedronken
SPIER Op de Wijsterseweg in Spier hield de politie dinsdagavond een 61 jr. automobilist uit Diever aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille.

Politie houdt vervelende automobilist aan
ASSEN Nadat hij onder invloed een auto had bestuurd, een stopteken van de politie had genegeerd, geweigerd had mee te werken aan een ademanalyse en bovendien agenten had beledigd en bedreigd, is in de nacht van dinsdag op woensdag een 61 jr. man ingesloten op het politiebureau in zijn woonplaats Assen. De politie wilde op de Groningerstraat de automobilist controleren. Hij negeerde het stopteken en probeerde ertussenuit te gaan. Op het Rochtplein werd hij tot stoppen gedwongen. De man had gelet op zijn gedrag behoorlijk gedronken. Hij was buitengewoon vervelend. Zo gooide hij zijn autosleutels in het gezicht van een agent. Geboeid is hij overgebracht naar het politiebureau en uiteindelijk daar ook voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na bedreigingen met mes
EMMEN In de Willingestraat in Emmen hield de politie dinsdagavond een 27 jr. man uit die plaats aan. De man had kort daarvoor in de Dr K.D. Schonfeldstraat een 36 jr. vrouw uit Emmen met een mes bedreigd. Daarna bedreigde hij ook nog een 28 jr. vrouw uit Emmen. Beide vrouwen doen aangifte. Bij de aanhouding van de man had hij een groot vleesmes, een zakmes en een busje pepperspray bij zich. Deze zijn in beslag genomen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Rookoverlast in zorgcentrum
EMMEN Een smeulende keukenrol op een warmhoudplaatje zorgde in de nacht van dinsdag op woensdag voor nogal wat rookoverlast in zorgcentrum De Holdert aan de Hondsrugweg in Emmen. Een kamerbewoonster had vergeten het warmhoudplaatje uit te zetten. De Emmer brandweer was er snel bij om erger te voorkomen. Niemand raakte gewond. Wel moesten enkele bewoners tijdelijk naar andere kamers i.v.m. de rookoverlast.

Politie controleert bij school
GIETEN Bij verkeerscontroles bij de Gieterschool aan de Spoorstraat in Gieten bekeurde de politie dinsdag drie automobilisten voor het negeren van een stopbord. In totaal werden 25 vooral bestuursters gecontroleerd op o.a. het gebruik van gordels en het vervoer van kinderen op de juiste plaats.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe vandaag, woensdag, tot 23.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.