Fujifilm


TIPA Award FinePix S3 Pro TIPA Award voor Fujifilm FinePix S3 Pro

Best Midrange Digital SLR 2005

De FinePix S3 Pro, een digitale camera van Fujifilm, heeft de TIPA Award ontvangen en is gekozen tot de beste camera van 2005 in de categorie Midrange D-SLR. Met deze camera bewijst Fujifilm eens te meer te bezitten over ongekende mogelijkheden als het gaat om het vastleggen van beelden. De FinePix S3 Pro is een digitale camera waarin Fujifilm haar jarenlange fotografische kennis en ervaring heeft verwerkt. Hoge resolutie beelden met een ongeëvenaarde groot dynamisch bereik zijn het resultaat.

De Super CCD SR II beeldsensor, met 12,3 miljoen pixels, zorgt voor uitmuntende kleuren en detailweergave. Met de toepassing van de nieuwe Super CCD SR II hoeft de professionele fotograaf zich voor het eerst geen zorgen te maken over uitgebeten lichte partijen of verlies aan details in schaduwen. De SCCD SR II heeft namelijk een twee stops groter dynamisch bereik.

Een veelvoud van lokale en internationale testen bewijzen inmiddels het gelijk van Fujifilm; de FinePix S3 Pro is momenteel de camera met het hoogste dynamische bereik.

De FinePix S3Pro is niet allen geschikt voor studio-, portret,- mode- en natuurfotografen, maar in feite voor iedere professionele fotograaf die op zoek is naar de best mogelijke combinatie van resolutie en dynamisch bereik.

De TIPA jury zegt hierover: Het is niet alleen de intregratie in het Nikon systeem die de camera tot een echt professioneel gereedschap maakt. Los daarvan heeft de camera slechts de helft van het gewicht van vergelijkbare professionele cameras en is het een erg concurrerend alternatief.

De TIPA (Technical Image Press Association) is een groep van 31 experts (fotografische en imaging journalisten) afkomstig uit 12 Europese landen, die ieder jaar de Beste foto en imaging producten in Europa kiezen. Deze groep journalisten werkt als een individuele non-profit organisatie en is opgericht in 1991.