Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

Datum
27 april 2005
Ons kenmerk
RWS/SDG2005/1384/7498
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

1
Uw kenmerk

-
Onderwerp

1e voortgangsrapportage project Geluidsisolatie Schiphol

Geachte voorzitter,

Hierbij bied ik u de 1e voortgangsrapportage aan van het project Geluidsisolatie Schiphol conform de procedureregeling Grote Projecten. De voortgangsrapportage beslaat de periode 1 juli 2004- 31 december 2004 en heeft betrekking op de projecten die in het kader van geluidshinder en externe veiligheid ten behoeve van de luchthaven Schiphol worden uitgevoerd en de afhandeling en uitbetaling van schadeclaims door het Schadeschap Schiphol. De kosten van deze projecten worden voor zover mogelijk op de luchtvaartsector verhaald.

Naast de voortgang van het project en de ontwikkelingen ten aanzien van scope, planning en financiën wordt nader ingegaan op de beleidsontwikkelingen en is een risicoanalyse gedaan.

Gelet op de verslagperiode is in deze voortgangsrapportage nog geen rekening gehouden met de besluitvorming over de afronding van GIS 2. Bij brief van
18 januari 2005 (vra2005vw-07) bent u hierover nader geïnformeerd. De financiële consequenties zullen worden verwerkt in de PRI raming GIS 2 2005 en, na vaststelling van deze raming, in de eerstvolgende begroting worden meegenomen.

In haar rapport heeft de Tijdelijke Commissie Infrastructuur (TCI) aangegeven positief te zijn over de huidige opzet van de voortgangsrapportages. Mogelijke voorstellen tot verbetering van de huidige opzet van de rapportages kunnen in een debat aan de orde komen.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw drs M.H. Schultz van Haegen

-----------------------
De systematiek van de PRI-raming wordt in de VGR toegelicht.