Gemeente Bolsward


woensdag 27 april 2005

Mededelingen 27 april 2005

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend.

1. L. v/d Zwaag en H. Tolsma, d.d. 20 april 2005, voor het plaatsen van reclame op de voorgevel op het perceel Marktstraat 15;
2. de heer J. Dijkstra, d.d. 22 april 2005, voor het vergroten van een woning op het perceel De Ljip 10;

3. Bouwbedrijf Huitema, d.d. 22 april 2005, voor het veranderen van een woon-/winkelpand op het perceel Marktstraat 5;
4. de heer P.F. Veldmans, d.d. 22 april 2005, voor het plaatsen van een garage op het perceel Dodo Feitamalaan 11;

5. de heer A. Rooda, d.d. 22 april 2005, voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Groot Kerkhof 25.

Wanneer u meent door een van deze vergunningen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voor-zieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Bouwaanvraag/verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouw-plan hebben ontvangen van De Friese Greiden Groep voor het oprichten van een tijdelijke kantoorruimte. Het bouwplan voldoet niet aan de bepalingen van het bestemmingsplan.

Wij zijn voornemens middels artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan en daarmee medewerking te verlenen aan het bouwplan voor de duur van maximaal drie jaar.

Het bouwplan ligt met ingang van 28 april aanstaande gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat
1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen.

Aanvragen lichte bouwvergunning

1. G. Mulder, voor het oprichten van een garage op het perceel Hid Herostraat 9;

2. gemeente Bolsward, voor het plaatsen van een projectbord aan de Gleibakkerij (tijdelijke bouwaanvraag tot uiterlijk 1 april 2007);
3. H. de Jong, voor het vergroten van de woning op het perceel Fûgelleane 14;

4. K. Haringa, voor het plaatsen van een kap op de garage op het perceel Berkenburg 5;

5. T.R. van Buren, voor het plaatsen van een garage op het perceel Workumertrekweg 4.

Aanvragen reguliere bouwvergunning

1. D. Bakker, voor het oprichten van een vrijstaande woning met garage aan De Berchein, kavel 167 (Fûgelkrite fase 4);
2. A.E. Yska en M. Reitsma, voor het oprichten van een vrijstaande woning met garage aan De Smjunt, kavel 172 (Fûgelkrite fase 4);
3. De Friese Greiden Groep, voor het plaatsen van een kantoorruimte op het perceel Snekerweg 3 (tijdelijke bouwaanvraag voor de duur van maximaal drie jaar).

Aanvraag bouwvergunning 2e fase

1. G. Wierda, voor het vergroten van een praktijk voor fysiotherapie aan de Franekerstraat 20.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Bekendmaking beschikking
In onderstaand overzicht staat de vergunning vermeld die de afgelopen week door ons is afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikking rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikking

1. College van burgemeester en wethouders van Bolsward, voor het houden van het muziekevenement Parkbop in het Julianapark op donderdag
5 mei a.s. tussen 15.00 en 24.00 uur. Dit betekent dat de muziek tot uiterlijk 23.30 uur ten gehore mag worden gebracht, dat de tapinstallatie en snackwagen om 23.30 uur gesloten moeten worden en dat het park uiterlijk om 24.00 uur leeg en verlaten is.

De beschikking ligt met ingang van heden ter inzage bij sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Afsluiting straten
In verband met de Lappendag zijn op dinsdag 10 mei a.s. tussen 05.00 en 18.00 uur de volgende straten afgesloten voor het verkeer: Gysbert Japicxlaan, Skilwyk, Nieuwmarkt, Rijkstraat, Appelmarkt, Marktplein en Achter de Smeden.

Leidraad kwijtschelding gemeentelijke belastingen Ons college maakt bekend dat zij in haar vergadering van 12 april 2005 de leidraad kwijtschelding gemeentelijke belastingen heeft vastgesteld. In deze leidraad is onder meer de uiterste termijn van indiening van een aanvraag voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen bepaald. Deze termijn is gesteld op vier maanden na de dagtekening van het aanslagbiljet waarvoor kwijtschelding aangevraagd wordt. De leidraad ligt ter inzage bij de balie van het bureau Financiën, Kerkstraat 2. Exemplaren van de leidraad zijn tegen betaling van leges verkrijgbaar.