Gemeente Capelle a/d IJssel

KENNISGEVING WET MILIEUBEHEER GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL VERKLARING INZAKE MELDING ARTIKEL 8.19

Algemeen

De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben. Een verleende vergunning geldt in principe ook voor veranderingen van de inrichting die geen, dan wel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. Voor een dergelijke verandering hoeft dan geen vergunning te worden aangevraagd, maar kan volstaan worden met een melding hiervan aan het bevoegd gezag.

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel hebben op 8 maart 2005 een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een melding van de Politie Rotterdam Rijnmond voor de verandering van de inrichting.

De melding heeft betrekking op de aan de inrichting verleende vergunning van 6 januari 1982.

De voorschriften die verbonden zijn aan de vigerende vergunning, waarborgen voldoende bescherming van het milieu.De inrichting is gevestigd aan de Slotlaan 119 te Capelle aan den IJssel.

Inzage

U kunt de ingediende melding, de verklaring inzake melding (beschikking) en de overige van belang zijnde stukken van 28 april
2005 gedurende zes weken op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te

Capelle aan den IJssel, op werkdagen tot 19.00 uur;


- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond (DCMR),

's-Gravelandseweg 565 te Schiedam, op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, telefoonnummer: 010 2848 662 en in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer: 010 2468 621.

Bezwaar en beroep

Volgens artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen deze beschikking. Het bezwaar dient te geschieden door het indienen van een bezwaarschrift bij ons college.Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van zes weken na de datum van verzending van de verklaring inzake melding (beschikking) aan de Politie Rotterdam Rijnmond. Wij wijzen erop dat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is gekoppeld aan de datum van verzending van de beschikking, die mogelijk niet samenvalt met de termijn van terinzagelegging. De exacte verzenddatum kunt u opvragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer: 010 2848 662 of bij de DCMR, telefoonnummer:
010 2468 621.

Een bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende omvatten:


- de naam van de indiener;


- de dagtekening;


- een omschrijving van deze beschikking waartegen bezwaar wordt

gemaakt;


- de grond van het bezwaar;


- de ondertekening.

Een bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, Afdeling Juridische Zaken, onder vermelding van Awb-bezwaar in de linkerbovenhoek van de enveloppe en het bezwaarschrift, Postbus 70,
2900 AB Capelle aan den IJssel.

De beschikking wordt van kracht met ingang van de dag na het einde van de bezwaartermijn, tenzij vóór deze datum bezwaar is gemaakt en met toepassing van artikel 36 van de Wet op de Raad van State, juncto artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek is gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wij verzoeken u een kopie van het bezwaarschrift en - indien van toepassing - het verzoek om voorlopige voorziening te sturen aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.

Inlichtingen

Voor informatie over de beschikking kunt u zich wenden tot mevrouw J. Bol van de DCMR telefoonnummer: 010 2468 296.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR telefoonnummer:
010 2468 621.